Witam. Mam mały problem. Chodzi mi o to że sąsiad kupił komputer. Hmm fajna zabawka ale na dzień dobry sie wyłączał podczas uruchamiania. Zawiózł go do sklepu stwierdzili niekompatybilną kartę graficzną. Wymienili. W sklepie odpalił. Podczas transportu odleciał podobno wentylator od procesora
Sąsiad założył go odpalił i komuter chodzi (niby) Ale jest jedno ale. Podczas np. Pisania w office, drukowania i podobnych rzeczy komputer się resetuje. Film ogladasz od a do z. W grę grasz od a do z. Zauważyłem że bardzo duża jest temperatura CPU około 48 st, a pamięci 43 st. Więc zwiększyłem obroty w biosie i temperatura trzyma się w granicach 40 st. Podam krótką specyfikacje:
Procesor D 2.80 ghz
Płyta główna Asus P5VD2-MX
Pamięć ram 512 na jednej kości
Karta graficzna Gigabite GeForce 7300GS
Zasilacz Atx 300 watt
Twardy 80 gb Sata
Dodam iż na dzień dobry jak odpali mi windows to wyświetla mi komunikat z paska zadań od Nvidia:
"Kształtowanie obrazu SLI prez wiele PG, ponieważ jedna z kart SLI została wyjęta. Kształtowanie obrazu SLI przez wiele PG wymaga co najmniej dwóch kart graficznych"
Acha dodam jeszcze że fachowcy sami chyba coś stwierdzili ponieważ na płycie na chipsecie jest zamontowany wentylatorek ( samoróbka ) I on był od samego początku. Ale jak pojechał pierwszy raz do sklepu z gwarancją to dołyżyli tylko wentylatorek do tyłu obudowy a tego z zasilania odczepili.
Co mam z tym fantem robić?

Procesor D 2.80 ghz
Płyta główna Asus P5VD2-MX
Pamięć ram 512 na jednej kości
Karta graficzna Gigabite GeForce 7300GS
Zasilacz Atx 300 watt
Twardy 80 gb Sata
Dodam iż na dzień dobry jak odpali mi windows to wyświetla mi komunikat z paska zadań od Nvidia:
"Kształtowanie obrazu SLI prez wiele PG, ponieważ jedna z kart SLI została wyjęta. Kształtowanie obrazu SLI przez wiele PG wymaga co najmniej dwóch kart graficznych"
Acha dodam jeszcze że fachowcy sami chyba coś stwierdzili ponieważ na płycie na chipsecie jest zamontowany wentylatorek ( samoróbka ) I on był od samego początku. Ale jak pojechał pierwszy raz do sklepu z gwarancją to dołyżyli tylko wentylatorek do tyłu obudowy a tego z zasilania odczepili.
Co mam z tym fantem robić?