logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

jak sprawdzić kto jest dostepny(mimo szarego slonka) na gg?

13 Gru 2006 17:57 3635 6
REKLAMA
  • #1 3327357
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 3327474
    k4m3l
    Poziom 15  
    Ocena: 3
    wiesz co z tego co wiem nie jest to za bardzo mozliwe ale byla kiedys wtyczka pt. Power gg
    za to na pewno dziala to w komunikatorze EKG. Uruchamiasz komunikator i wpisujeszcze (chyba) poleenie check_conn NICK/NUMER
  • REKLAMA
  • #3 3327489
    ...::Łukasz::..
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    nie można sprawdzić
    ten program już nie działa
  • #4 3327627
    Platon
    Poziom 42  
    Ocena: 169
    I slusznie, ze nie dziala. Niektorzy nie rozumieja co to prywatnosc.
  • REKLAMA
  • #5 3330668
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 3330985
    *mondzio*
    Poziom 30  
    Ocena: 53
    Wojtus_K napisał:
    Chcialbym wiedziec ktos sie ukrywa na gg. Podobno jest taki program, moze ktos wie jak sie nazywa, albo skad go sciagnac?

zależy jaką wersję masz GG
    jest Power gg i jak się nie mylę to nie wiem czy na GG 7 pójdzie
    ale na starszej wersji GG działa
    http://www.eprogramy.org/power-gg/
    nie wiem czy to dobra wersja bo niektóre są z błędem
    ale jak co to szukaj
    http://www.google.pl/search?q=power+gg&ie=utf...&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a
  • #7 3331164
    Paweł007
    Poziom 22  
    Ocena: 21
    Witam.
    Ja to mam taki pomysł, ale nie wiem czy napewno jak jest osoba niedostępna to nie można wysłać wiadomości graficznych bo nie dojdą. Bo jak bedzie na gg niewidoczny to wtedy dojdzie i juz wiemy co i jak .

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy możliwości sprawdzenia, kto jest dostępny na komunikatorze GG mimo statusu "szarego słonka" (niewidoczny). Wspomniano, że oficjalnie nie jest to możliwe, a program Power GG, który kiedyś oferował taką funkcję, obecnie nie działa, zwłaszcza na nowszych wersjach GG (np. GG 7). Alternatywnie, w komunikatorze EKG można użyć polecenia check_conn NICK/NUMER, aby sprawdzić dostępność. Jeden z uczestników opisuje metodę wykorzystującą komunikator Tlen z wtyczką do zapisywania adresów IP kontaktów GG i pingowania ich w celu wykrycia ukrytych użytkowników. Pojawiła się też sugestia, że wysyłanie wiadomości graficznych może pomóc rozróżnić status użytkownika, ponieważ wiadomości takie nie dochodzą do osób całkowicie niedostępnych, natomiast do osób ukrywających się – tak. Podkreślono również kwestie prywatności i etyki związane z próbami wykrywania ukrytych użytkowników.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA