Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CYFRA+ czy POLSAT CYFROWY ?

Lukashh 14 Dec 2006 14:18 28148 15
    Lukashh
    Level 16  
    Witam !

Mam zamiar kupic sobie cyfrowy zestaw ;)

Pasuje mi pakiet polsatu Familijny ale mam watpliwosci wiec pytam Was

co lepsze Cyfra+ czy Polsat ?

Pytania dot . Polsatu cyfrowego:
    Zamierzam kupic dekoder na stałe, mieszkam poza miastem wiec boje sie czy Polsat bedzie mial dobry sygnal - Cyfre Plus kiedys mialem (4 lata temu) wiec zasieg jest.

Jak to jest z Polsatem cyfrowym - na stronie interetowej widze ze mozna zamowic zestaw antene i dekoder i przesylka kurerska za 180 zl :
    1.jak z instalacją ? Samemu sie instaluje ? Latwe to jest ?
    2.Czy mozna zamowic instalatora ? Za ile ?
    3.Jaka jest obsluga klienta ? Czy czesto są awarie ? Słaby sygnal itp. ?
    4.Jak jest z umową na ile sie podpisuje jesli wykupie dekoder na stale?

Pytania dot . Cyfry+:
    1.Jak jest z Cyfrą ile kosztuje instalacja ?
    2.Jaka jest obsluga klienta ? Czy czesto są awarie ? Słaby sygnal itp. ?
    3.Jak jest z umową na ile sie podpisuje jesli wykupie dekoder na stale?
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    instalacja samej anteny na polsat czy cyfre jest taka sama,bo obie platformy nadają z hodbirda.a jeśli chodzi o wybór polsatu czy cyfry to proponuje cyfre i w dodatku kupić najtańszy abonament.napisałem najtańszy,bo potem możesz zrobić sobie na full.z polsatem nie pokombinujesz.jak i co dowiesz sie na lakim,tu nie możemy o tym pisać--regulamin zabrania.podpowiedziałem ci tylko co można dla siebie zrobić,reszty sam musisz sie nauczyć.
    pajo21
    Level 35  
    Można sobie zrobić full ale to nie jest takie proste nawet z dobrymi opisami.Ktoś kto robi to pierwszy raz może łatwo uszkodzić karte.
    lex00
    Level 26  
    Cyfra będzie lepsza od Polsatu, a co można zrobi to najpierw dużo czytać i jeszcze raz czytać . To także zależy która oferta programowa najbardziej cię interesuje.
    kropek_pl
    Level 11  
    `Powiemtak cyfre opłaca sie brać ale jak masz zamiar płacic za pełen pakiet 145zł lub troche mniejszy za 90zł bo jak masz zamiar brać najtańszą cyfre to polecam polsat dlatego ze porównaujac obie platformy cyfra za 29 i polsat za 53 to masz prawie te same programy ale na polsacie masz dodatkowo dyskowery za któr na cyfrze płacisz cos koó 20zł i masz sam polsat i polsat sport a na cyfrze same tvn i nic wiecej praktycznuie no chybaze fta które i tak sa zadarmo wszedzie. wieć jesli cie stać to cyfre bo masz hbo i canal + a jesli masz zamiar mało płacic a sobie cos wiecej pooglaac to polsat.
    kriss51
    VIP Meritorious for electroda.pl
    no jeśli jest troche kumaty to sobie cyfre kupi,a reszty sie nauczy:D:Ddodam jeszcze że kanał polsat nie leci FTA,chyba że z naziemnej odbierasz,ale to już nie nazywa sie(FTA czyli nie kodowany)
    Lukashh
    Level 16  
    Rozumie do czego zmierzacie :D ale sprawa wyglada tak, ze wystarczy mi pakiet familijny z Polsatu za 35 zl - sa tam discovery wszystkie

W Cyfrze nie ma wszystkich Discovery ! Trzeba dokupic pakiet z 2 kanalami discovery za 8 zl - czyli wyjdzie startowy + pakiet discovery czyli 37 zl ale nadal tam nie ma kanalu discovery channel :( takze nie pasuje mi to.

Co do ukrytych mozliwosci to nie bede mial komputera obok dekodera itp.
    Ogolnie bede ogladal tv tylko na telewizorze. Potrzebny jest komputer do dekodowania zapewne ?

Ale nie na tym sie skupmy :) Prosze was o odpowiedzi na moje pytania na poczatku :) jak jest z instalacją i umową itd.
    skymaster
    Level 10  
    Ja jestem posiadaczem cyfrowego polsatu i pakiety wystarczaja i jest co ogladac i za 50 zeta a nie jak cyferka za 145 zeta na tym leca powtórki i na tamtym.a z umowa jaet tak jak bierzesz z polsatu dekoder na własnoc w promocji to płacisz 50zeta co miesiac tak całe 12miesiace później mozesz wycofac sie z umowy i dekoder ci zostaje albo być dalszym obonamentem polsatu i płacic normalne obonamenty jake sa podane nie w promocji.

Dodano po 2 [minuty]:

a z instalacja sobie poradzisz napewno tylko zobacz u sosiadów jak są skierowane anteny dalej sobie naprawde dasz rade:)

Dodano po 28 [sekundy]:

a z instalacja sobie poradzisz napewno tylko zobacz u sosiadów jak są skierowane anteny dalej sobie naprawde dasz rade:)
    Lukashh
    Level 16  
    Wybralem Polsat i zaplacilem 150 zl za dekoder + antena

+ 120 za instalacje.

Juz działa i jest dobrze :) - jestem zadowolony :)

Monter mowil, ze Polsat obecnie ma wiecej klientow nic cyfra.
    ul1002

Level 35  
    I raczej monter ma racje , a te poprzednie porady i insynuacje nie przystoją elektrodzie , mądrale od podbijania i lewizny , szok , a pisać po polsku to nie umie ustalając kto kumaty a kto nie .
    skymaster
    Level 10  
    tylko inwalida by prosił montera o ustawienie anteny to nawet 10 letnie dziecko potrafi ustawić na hotbirda antenke:))))))))))))))))
    Mir
    Level 25  
    Kolego skymaster nie inwalida tylko wielu klientów nie potrofi tego zrobić bo sie na tym nie znają i mają prawo od tego są monterzy , kturzy fachowo to zrobią .Tak jak wiele osób na tym forum bo nie zajmują sie tematyką sat ,ciekawe czy TY jeśli montujesz zawodowo nie miałeś problemów z ustawieniem czaszy !!

Tak w Cyfrze lecą powtórki To sie zgadza bo leci więcej filmów bez reklam np.CANAL + HBO CZY INNE Z 7 KANAłóW jest bez reklam w czasie trwania filmu ,
    poza tym jest 450 PREMIER W CIąGU ROKU NA CANAL+
    145PLN ZA PRESTIż TO MOZE DUżO ,ale można skomponować pakiet naprawde korzystny z CANAL + za 56 pln to jest dobra oferta i sprzęt 2 pln tuner i talerz .!!!

A w Polsacie film dłuższy np. 1,5 godziny jest wydłużony o trzy cztery bloki reklamowe nawet po 10 minut co daje do 45 minut na film to jest dobrze ?? .

Polsat - umowa na min .17 miesięcy lub 27miesięcy
    Cyfra - umowa na min 12 miesięcy lub 18 miesięcy
    obydwie opcje dekodery na własność .
    Cyfra można urzywać dekodery wyrzszej klasy dla bardziej wymagających
    Od niedawna polsat również do lepszych dekoderów udostepnił moduł "cam"
    W standardzie:
    Polsat trzeba urzywać dekoderów Polsatu sparowane są z kartą
    Cyfra można dobrać sobie wedle uznania dekoder z kryptem seca 2

Polsat po nie zapłaceniu rachunku przkroczeniu jeden dzień zaraz wyłanczają lub dekoder mogązablokować trwale -komunikat "dekoder zablokowany przez camlock" siąśc i płakać nic nie można zrobić.

Cyfra po nie zapłaceniu pare dni po czasie zdarza sie w realiach rzycia, programy nie aktywne ale można urzywać dekoder .

Co do Cyfry to jest Promocja do 23 grudnia dekoder za 1 złoty oraz czasza za 1 złoty oraz rabat na wybrane pakiety TEMATYCZNY KOMFORTOWY PRESTIżOWY .
    Nie prawdą jest że Cyfra ma pakiet za 145 pln obecnie w promocji jest za 108 złotych .
    Pakiet TEMATYCZNY jest za 35 pln porównywalnie do polsatowskiego FAMILIJNEGO w Cyfrze zestaw sat 2 pln a w polsacie 149
    w cyfrze można dobrać tuner w polsacie nie ,no chyba ze sie cam moduł ma .

Co do obsługi technicznej to zawsze Cyfra sprawniej działała co do serwisu jakby komuś uszkodził sie tuner z polsatu to do świąt raczej już nie zrobią a niewielu dystrybutorów Polsatu ma dekodery na zastępstwo jak mają to te stare Sagemy.

w Cyfrze przebiega to bez zarzutu wymiana od ręki na inny dekoder .
    trochę RZECZYWISTOśCI O PAKIETACH !!

Pozdrawiam Mir
    Lukashh
    Level 16  
    skymaster wrote:
    tylko inwalida by prosił montera o ustawienie anteny to nawet 10 letnie dziecko potrafi ustawić na hotbirda antenke:))))))))))))))))

Co do instalacji to sie nie zgodze :P nie mam nawet kompasu a co tu mowic o odpowiednim nastawieniu czaszy na satelite.

Mieszkam przy lesie a do drzew mam 30 m wiec jest mala dziurka na skierowanie anteny.
    Mir
    Level 25  
    Lukashh wrote:
    skymaster wrote:

Co do instalacji to sie nie zgodze :P nie mam nawet kompasu a co tu mowic o odpowiednim nastawieniu czaszy na satelite.

Mieszkam przy lesie a do drzew mam 30 m wiec jest mala dziurka na skierowanie anteny.

Mówisz od samego początku sam o siobie !! jaki ty geniusz jesteś umiesz ustawic o jacie !! i czujesz sie w czepku urodzony
    ale z praktyki często wynika to inaczej !!
    To teraz widzisz niewielu takich jak TY :please: :please:
    cuż tam moje doświadczenie. :D:D:D:D:D:D
    Lukashh
    Level 16  
    Mir wrote:
    Lukashh wrote:
    skymaster wrote:

Mówisz od samego początku sam o siebie !! jaki ty geniusz jesteś umiesz ustawic o jacie !! i czujesz sie w czepku urodzony
    ale z praktyki często wynika to inaczej !!
    To teraz widzisz niewielu takich jak TY :please: :please:
    cuż tam moje doświadczenie. :D:D:D:D:D:D

Chyba nie zrozumiales mnie. Mowie o tym ze sam bym sobie nie poradzil z odpowiednim ustawieniem anteny. Ale co tam juz wystrzeliles swoje naboje :P
    Mir
    Level 25  
    To mała pomyłka to było skierowane do skymastera nie do ciebie za co przepraszam nie zwruciłem uwagi .
    pozdrawiam Mir