Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Golf III - nie ma ssania gdy silnik jest zimny.

14 Gru 2006 19:19 4415 11
  • Poziom 10  
    Mam problem, ponieważ mój samochód (VW GolfIII) nie ma ssania gdy silnik jest zimny. Gdy jest już rozgrzany to problemu nie ma. Wymieniłem juz potencjometr przepustnicy i jest bez zmian. Nie wiem co to za przyczyna. Golf ma silnik 1.6, wtrysk jednopunktowy.
  • Poziom 31  
    niewiem czy tymsamym nieprzekreśliłeś szans na samodzielną naprawe.
  • Poziom 38  
    Pewnie się naraże Elektritowi - sprawdziłeś "silniczek krokowy" a poprawniej regulator biegu jałowego, Ponieawż podajesz, że to jednopunkt, to jest duża możliwość, że masz zewnętrzny regulator, padały w nich często zestyki biegu jałowego, czasem same silniczki (nie krokowe, zwykłe komutatorowe)a a kiedyś miałem Golfa z uwalonym komputerem, wszystko latało tylko nie wysterowywał silniczka niw przód ni w tył. sprawdzenie 5 min potrzebne 12V do sprawdzenia silnika i miernik do sprawdzenia styku biegu jałowego.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    panowie a może by tak czujnik temp. sprawdzić jeżeli zimny nie chce pracować
  • Poziom 11  
    Masz racje goldwinger !!! To na pewno czujnik temperatury.Mialem takie same objawy w Golfie 3 1,8 Monowtrysk.Wystarczy podlaczyc miernik i bedzie wiadomo.W moim Golfie walniety byl wlasnie ten miernik.Wymienilem go i jest ok
    Pozdrowka
    Mac
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    ostatnio wałczyłem z takim przypadkiem pomiary czujnika wykazywały że dobry a chodzić nie chciał dopiero gdy podłączyłem zamiast czujnika potencjometr to wyłapałem że uszkodzony czujnik
  • Poziom 31  
    zmieniła sie jego charakterystyka podgląd parametrów też pomaga
  • Poziom 13  
    Moim zdaniem to też czujnik.
    Zdejmij obudowę filtra powietrza i sprawdź położenie przepustnicy sterowanej przez silnik krokowy ( przy zimnym silniku powinna być przymknięta a przy ciepłym otwarta)
  • Poziom 10  
    Problem rozwiązany. Wine miał silnik krokowy. Dzieki za porady. pozdrowki.
  • VIP Zasłużony dla elektroda
    Pawel19861 napisał:
    Wine miał silnik krokowy

    a tam nie jest przypadkiem nastawnik przepustnicy