Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Jaki komputer do oglądania filmów dvd i muzyki

SaYruS1 17 Dec 2006 14:22 3131 4
    SaYruS1
    Level 23  
    Witam

Lubię słuchać muzykę i oglądać filmy.

Jak zawsze trzeba zacząć od podstaw.

na jakim komputerze o jakich parametrach można oglądać filmy dvd bez najmniejszych problemów. Tutaj trzeba wybrać płytę z procesorem

To co mam:
    -Karta graficzna riva tnt2 32mb
    -zasilacz codegen 300w
    -SDRAM 128mb

To co zamierzam kupić(zrobić):
    -karta dziękowa to minimum SB Audigy 7.1 będzie współpracować ze sterownikami 'kx'
    -kolumny(kino domowe) na głośnikach firmy 'Tvm' (tesla)(prawie skończone)
    -w przyszłości projektor multimedialny

Teraz jaki wybrać komputer żeby podołał temu wszystkiemu

Proszę o porady...
    -------------------------------------------
    17 Gru 2006 14:36
    mi chodzi o dokupienie odpowiedniej płyty głównej z procesorem . nie zamierzam kupywać całego komputera. na tym kompie nie bendę grał w żadne gry tylko do celów oglądania filmów dvd i słuchania muzyki w dobrej jakości
    miałem poprzednio płytę z prockiem celeron 400Mh i filmy dvd mocno się zacinały a mi chodzi żeby wszystko było płynne bez żadnego zacinania
    Moderated By TONI_2003:

Post został scalony !

Marco_zg
    Level 21  
    Jak tanio i w miarę to możesz wybrać coś z Pentium III Socket 370 lub ze stajni AMD Athlona Socket A w okolicy 1GHz i do tego płytę. Ja osobiście pracowałem kiedyś na Duronie 1.2 i dawał radę.
    Platon
    Level 42  
    To nie lepiej kupic odtwarzacz za jakies 130zł, ktory bezproblemowo poradzi sobie z wiekszoscia filmow?

Za samo audigy dasz pare dych, do tego cena czesci komputera, rozmiar i zabawa w konfiguracje. Na celeronie 400 DVD powinno dzialac bez zaciec. Moze wybierz karte ATI cos od rage128 - ma wspomaganie DVD, i wtedy ten celeron bez problemu starczy.
    SaYruS1
    Level 23  
    No karte niedługo zmienie na geforce 4 mx420 64mb.

O to chodzi żeby była zabawa w konfiguracje i odkrywanie możliwości sterowników KX.
    Inaczej bym musiał się wykosztować na drogi amplituner z dekoderami, a tak dekodery mam na kompie a wzmacniacz 8 kanałowy zrobię sam.

A jak tam z pamięcią 128mb SDR da rade?
    Marco_zg
    Level 21  
    Jak dasz maksymalnie win2000 to nie ma problemu z pamięcią