Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Router Encore ADSL2+ problem z instalacja

Florian5555 18 Dec 2006 18:22 2579 10
  • #1
    Florian5555
    Level 12  
    witam mam Router Encore ADSL2+ i nie moge go zainstalowac
    podczas instalacji trzeba wypelnic trzy pola User Name(ISP Account)
    Password(ISP Account) i Password Confirm. problem polega na tym ze jak wprowadzam hasla to wyskakuje napis not exact i zonk dalej nie idzie, jak nie wpisze hasla to niby sie instaluje ale net nie dziala. prosze o szybka pomoc
  • #2
    soloviev
    Level 11  
    Musisz dwa razy wpisac to samo haslo, za ktoryms razem wpisujesz bledne - stad problem. Pozniej po zalogowaniu sie na router zmien od razu w zakladce ADSL opcje auto-sync na G.DMT, inaczej prawdopodobnie nie bedzie Ci sie synchronizowac modem.
  • #3
    Florian5555
    Level 12  
    Niezależnie co bym wpisał nacisną bylektóry klawisz w polu hasła
    zawsze wyskakuje ten komunikat,
    A tak wogule to co trzeba wprowadzić w te pola i jak skonfigurować ten ruter żeby działał na neostradzie
  • #4
    Jarek_M
    Level 10  
    A może wpisujesz User ISP Account w niewłaściwym formacie, powinno być nazwa_uzytkownika(malpa)neostrada.pl. oprócz tego typ modulacji DSL ustaw na Multimode (jeśli w tym sprzęcie jest taka opcja). W polu hasła wpisujesz oczywiście hasło użytkownika (tylko nie hasło do konta e-mail).
  • #5
    Florian5555
    Level 12  
    haslo weszlo ale dalej net mi nie smiga. w konfiguracji sa ruzne opcje w ktorych nie moge sie polapac
  • #6
    soloviev
    Level 11  
    Zalogowales sie na stronie konfiguracyjnej routera i zrobiles to co napisalem w poprzednim poscie?
  • #7
    Florian5555
    Level 12  
    zrobilem ale dalej nie smiga
  • #8
    Jarek_M
    Level 10  
    Sprawdź jeszcze raz czy prawidłowo wpisałeś nazwę użytkownika i hasło.
    W następnej kolejności sprawdź typ modulacji DSL i tryb pracy - PPPoA (LLC) oraz G MT albo Multimode (jeśli jest taki w tym ruterze).
    Nie napisałeś czy jesteś pewien, że Twoje łącze jest prawidłowo uruchomione w TP (czy pracowałeś na nim z innym modemem), jeżeli masz możliwość podstawienia innego modemu zrób to. Jeżeli kombinowałeś ze zmianami ustawień wielu parametrów to dobrze byłoby najpierw wrócić do ustawień fabrycznych i dopiero ponownie wpisać login, hasło i właściwe parametry modulacji i trybu pracy.
    Poszukaj jeszcze czy nie masz gdzieś w konfiguracji przycisku do kliknięcia w celu wymuszenia połączenia modemu z siecią (np. "Connect").
  • #9
    karas5555
    Level 12  
    pisze z drugiego liginu. sprzawdzilem na modemie neostrady i dziala ale zaraz sprobuje zobaczyc to co przedchwila napisales
  • #10
    soloviev
    Level 11  
    O ktorego Encore'a chodzi, o tego z wi-fi (ENDSL-A2+WIG)? Dioda ADSL pali sie swiatlem ciaglym?
  • Helpful post
    #11
    karas5555
    Level 12  
    proponuję zmienić ruter na nowy :) np d-link t604