W odpowiedzi na pow. mail - triak ostatni po lewej - patrzac na plytke od strony bialej na dole podlaczenia kabli. Rezystor dochodzacy do nóżki sterowania tego triaka.
Kontynułując:
cóż, maż kupił i przelutowal triak - zamiennik i rezystor 330 o wiekszej ilości wat.
Nie sprawdziliśmy termistora, bo zepsuł sie nam miernik. Pokazuje +/-1 co by się nie podłączyło.
Właczyłam pranie - pralka grzeje

, ale nie odpompowuje wody - miga 3x.
Włączenie 9 lub 8 nic nie daje tylko przempowywanie wody w obiegu zamkniętym przez zraszacz.
Po przejsciu testu 5 i trybu serwisowego miga 4x i pobiera wode.
Po wyłączeniu zasilania i ponownym włączeniu na 9 odpompowała cześć wody przełczyła się na koniec (dioda pomaranczowa) i w obiegu zamkniętym zrasza pranie(miga gotowa 4x).
Znowu wyłączenie z sieci, ponowne włączenie 9- podobnie,
ponowne wyłączenie i włączenie 9 - cześć wody odpompowała , a cześć w obiegu zamkniętym zraszała pranie. W pewnym momencie przestała i zakonczyła bez sygnalizacji błędu odblokowując drzwi. Ponowne włączenie 9 dawało efekt pompowania wody w obiegu zamknietym. Spusciłam wodę i przedmuchalam rurke, wykreciłam filtr, ale nie bylo żadnych zanieczyszczeń. Włączyłam 8 - wirowała, ale i zraszała w obiegu zamkniętym. Przerwałam program. Chyba dokończę pranie ręcznie.

Proszę o rady co zrobiliśmy źle, albo co tym razem może być uszkodzone.
ps. po dłuższym wyłączeniu z prądu i ponownym wlaczeniu 9 - odpompowuje część wody, a część przez chwilę pompuje w obiegu zamkniętym, potem poprawnie kończy i odblokowuje drzwi.