Witam serdecznie. Mam nie mały problem z przestrojeniem tego gó.... Flustruje mnie już ten amplituner. Do rzeczy. Poszukując po portalu jakiegoś schematu do przestrojenia natrafiłem na ten post https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic7735.html ( dolna część tematu a dokładniej przedostatni post ) Chciałbym zaznaczyć żeby nikt sie nie pomylił mam amplituner R8040 na mosfetach w głowicy a nie R8010. Obydwa są identyczne z zewnątrz ale troche inne w środku a dokładniej z tego co sie zorientowałem to konstrukcja głowicy jest różna. Postępuje według wskazówek w podanym przezemnie linku i nic... cały czas nieustające szumy i nie wychwytuje żadnej stacji. Wylutowałem wszystkie 4 kondensatory ceramiczne 20 piko i w miejsce 2,2 piko wlutowałem ( tak jak na schemacie ) 1 piko. Chcialbym również zaznaczyć że nie dysponuje miernikiem częstotliwości, więc zadanie mam nieco utrudnione. Najgorsze jest w tym to że nie ma oznaczeń elemętów na płytcce drukowanej. Bardzo proszę o pomoc, za którą z góry dziękuje.