Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Poszukuje schematu budowy silnika opla astry X16SZ

subaru_impreza 21 Dec 2006 12:39 3488 8
    subaru_impreza
    Level 10  
    witam
    Poszukuje schematu budowy silnika opla astry X16SZ
    najlepiej jakaś ciekawa stronka w necie.

pozdrawiam
  • Helpful post
    iras
    Level 17  
    To wszystko co potrzebujesz jest w książce Opel Astra sam naprawiam. Jak mocno chcesz to email podaj.
    subaru_impreza
    Level 10  
    Witam to jest mój adres kac-gol(malpa)wp.pl
    Dzięki
    pozdrawiam

Dodano po 1 [godziny] 18 [minuty]:

Otrzymałem na maila ten schemat w pdf ale jest problem a mianowicie chodzi tu że plik jest spakowany w rarze i jest nie kompletny i prawdopodobnie isnieje jeszcze drugi plik który musi być scalony przez rara.
    bardzo mi na tym zależy więc bardzo prosze o kompletna wersje schematów.

pozdrawiam
    wojtekryba
    Level 32  
    wybacz ze przed swietami .ale ten silnik jest jak każdy inny ma 4 tłoki ,korby, wał,głowice,osprzęt,robisz mu kapitalkę? rozbierz to sie dowiesz jak jest zbudowany.

do moderatorów: dajcie mi bana bo nie mogę.
    mechanik-lakiernik
    Level 11  
    to chyba jeden z prostszych silników,po co intrukcja,momenty dokrecania śrub sa przewaznie na opakowaniu uszczelek
    subaru_impreza
    Level 10  
    Czy ktoś rozumie moje pytanie? że poszukuje schematów? czy to jest takie trudne do zrozumienia? Pisze prace na ten temat i muszę mieć teorie na ten temat. jeśli ktoś tego nie rozumie to lepiej niech nic nie pisze.
    User removed account
    User removed account  
    subaru_impreza
    Level 10  
    Tak poszukuje wszystkiego na temat budowy tego właśnie silnika, włącznie ze schematami instalacji elektrycznej. I czy to takie trudne do zrozumienia? Chyba raczej wydaje mi się że to najbardziej banalne pytanie na tym forum.
  • Helpful post
    piotrdan
    Level 19  
    Postaraj się o program TIS 2000, tam wszystko powinieneś znależć na temat tego silnika.