Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Tuning mechaniczny diesla...

gmeri 27 Dec 2006 22:06 11306 3
    gmeri
    Level 1  
    czy mozliwe jest tuningowanie mechanicznie samochodow z silnikiem wysokopreznym?? w tych sprawach jestem laikiem,mam nissan almere 96r. 2.0 jest to bardzo fajne autko jednakze strasznie mulowate.Moze ktos z was wie jak moge zmienic samochod aby mial troszke wiecej mocy?? z gory dziekuje za pomoc
    DOHC
    Level 19  
    nawet kosiarke mozna tuningowac , w dieslach tuning najczesciej sprawadza sie do chipa , jesli jest mechanizcne sterowanie silnikiem czyli td to zwiekrzenie dawki paliwa i cisnienia doladowania i raczej nic wiecej sie nie oplaca robic , mozna zrobic wydech itp ale to zabawy ze sprezarka daja najwiecej i najtaniej
    gondoljerzy
    Level 23  
    2,0 D od nissana to wolnossący diesel więc żaden chip nie wchodzi w grę. Ten silnik chyba nawet nie miał wersji doładowanej. Podkręcenie dawki paliwa, korekty/wygładzanie dolotu itp da parę procent mocy i momentu, ale nakłady pracy będą duże, a przyrosty małe. W takiej sytuacji najprościej poprawić dynamikę wyrzucając wszystko zbędne z samochodu czyli odchudzając go.
    Ciesz się dieslem i małymi kosztami jazdy. Jesli chcesz jeździć zdecydowanie szybciej to zmień auto.
    DOHC
    Level 19  
    jesli to wolnossace to ja widze jedna droge : swap ewentualnie zmiana furmanki