logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Unitra Diora Ws442 i Technics Su-V500 - który jest lepszy?

pite15 29 Gru 2006 10:35 1629 5
REKLAMA
  • #1 3381826
    pite15
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    Witam.Zakładam temat porównawczy dwóch wzmaków.Mam je obydwa i chcę się coś więcej dowiedźieć.Temat jest o Unirze Diorze Ws442 i Technicsie Su-V500.Który lepszy i możeczie coś o nich opowiedźieć.np. specyfikiacje czyli który ma więcej mocy lepszy dźwięk itp.Prosze o odpowiedzi.POZDR:DO
  • REKLAMA
  • #2 3381853
    haker20041
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    Ja uważam że ten pierwszy.
  • REKLAMA
  • #3 3381866
    pite15
    Poziom 13  
    Ocena: 3
    no a dlaczego prosze o odpowiedzi z wyjaśnieniem.
  • REKLAMA
  • #4 3381933
    haker20041
    Poziom 12  
    Ocena: 12
    popierwsze ta firma jest dla mnie lepszym producentem tego typu sprzętu, technics nie zajmuje sie konkretnie produkowaniem sprzętu audio tylko wszystkim czym popadnie, nie uważam ,że jego sprzęt to kicha ale osobiście bym go nieużywał.

Dodano po 5 [minuty]:

pozatym jest rożnica w jakości dźwięku ale to już częściowo zależy od głośników
  • REKLAMA
  • #5 3389309
    Mc`sFrYcO
    Poziom 20  
    Ocena: 10
    haker20041 napisał:
    popierwsze ta firma jest dla mnie lepszym producentem tego typu sprzętu, technics nie zajmuje sie konkretnie produkowaniem sprzętu audio tylko wszystkim czym popadnie, nie uważam ,że jego sprzęt to kicha ale osobiście bym go nieużywał.

Dodano po 5 [minuty]:

pozatym jest rożnica w jakości dźwięku ale to już częściowo zależy od głośników

Niewiem czy wiesz ale firma Technics jest oddziałem firmy Panasonic która zajmuje sie WYŁĄCZNIE produkcją sprzętu audio a raczej sie zajmowała ponieważ jeżeli sie nie myle firma ta jusz produkuje tylko gramofony, a wracając do tematu niewiem jak gra ten technics noatomiast z tego co widze to nie cieszy sie on zbytno dobrymi opiniami, za to moge ci powiedzieć że ten ws442 to też nic specjalnego dudniący bas i piszczące wysokie tony ja na twoim miejscu rozejrzałbym sie za wzmacniaczami yamahy
  • #6 3389448
    zeberko
    Poziom 32  
    Ocena: 43
    WS442 kupiona za 90zł (komis) wzmocniona małym lub większym tuningiem (sporo jest o tym w sieci) gra bardzo miło, charakterystycznie dla polskiego sprzętu z lat 80tych.
    Co do jej basu, gra takim basem jaki jest w nagraniu i takim jaki reprodukują podłączone pod nie przetworniki, po prostu wdzięczna sprawa do małej zabawy z elektroniką.
    Kolega kiedyś zastąpił jakimś Techniksem Radmora i bardzo tego żałował, dźwięk mu mocno nie leżał, ale to jak komu.
    Z ukłonami
REKLAMA