Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

klonowanie kart chipowej telewizji kablowej

worrm 13 Dec 2004 22:59 77640 126
    KAPAR
    Level 11  
    [/b] Hmmmmmmmmm
    widze ze nikt mi nie wierzy dam wam screena i sami sobie szukajcie
    a chodzilo mi tylko o to abyscie sami to znalezli czesto wiele innych programow jest np. do odblokowywania kart zablokowanych pin-em
    tez pewnie nikt nie wierzy hmmmm tez moge dac screena ale nie wiem czy to nie łamie regulaminu. Leniwe ludki szukajcie.
    pozdr
    screen http://hitownia.w.interia.pl/bez.jpg[/img][url][/url]

Dodano po 12 [minuty]:

sorki pomyliłem się
    aha i jeszcze jedno
    prosze was o nieokreślanie mnie jako osoby która nie chce się podzielić z wami za free. jeśli nie będzie ten program do zdobycia normalną drogą dam dokładne wskazówki jak go ściągnąc i gdzie się on znajduje a na dzień dzisiejszy mam dla was tyle.
    pozdr
    KAPAR
    Level 11  
    widze ze reakcja jest dosc szybka
    no nie mam zwyczaju sie w takim razie z nikim tym dzielic czy to za kase czy to za free ----- szukajcie sobie sami powinniście znalezc. a jesli sie wam nie chce to nic na to nie poradze. tylko prosze mi nie pisac juz ze jaki to ja jestem nie dobry ze nie chce wam go dac. Od tej pory nic nie daje tylko informuje i tak bedzie najlepiej. mysle ze mnie zrozumiecie.
    a tak swoja drogo to sie dziwie ze na takim forum tak sie malo wie o tym programie.
    pozdr.
    vuker
    Level 15  
    fajny ale mozna pasc przy nim z nudow, jesli go uzywales to pewnie wiesz dlaczego ;)
    Lonek
    Level 19  
    Komar_wladek wrote:
    Jaki kabel jest potrzebny do sklonowania karty sim?

:oops: :(

Kolego poczytaj troszeczke o klonowaniu ...... i zobaczysz sam JAKIE pytanie zadałeś :sm20:
    Mafiasz
    Level 14  
    OK, szukam i raczej nic nie widać... Może jakaś wskazówka... napisz coś więcej.

A przy okazji nie wie ktoś czy można sklonować nową kartę Idei Mix. Pisze na niej "SIMteligent" Sim Scanem 2?
    TMK_M
    Level 22  
    Witam!
    Poniżej zamieściłem program SimScan do nowych simek zabezpieczonych algorytmem Comp128 v2.
    Niejestem pewien czy ten program działa, gdyż mi nieudało sie wyciągnąc kadu ki za jego pomoca z nowych simek.
    Wiec prosze was o przetestowanie tego programu i podzielenie sie zemna swoimi wynikami.
    Moze problem lerzy w czytniku, ja posiadam Phoenixa z kwarcem 6MHz, a z tego co mozna zauwazyc w programie to chyba trzeba uzyc kwarcu 42.85MHz, którego nigdzie nie moge dostac. Mozliwe jest ze trzeba uzyc innego interface niz Phoenix, bo w programie jest jakas opcja "ESR Reader".
    Program ten jest wykrywany przez antywiry jako wirus trojan beckdor, wiec uwaznie go testujcie, gdyz to moze byc zwykla sciema, albo i nie z tym comp128 v2, a gdy juz z n iej wyciagnie KI i IMSI to wysle go gdzies w swiat, i ktos bedzie dzwonil z klona naszek karty. Wiec skanujac karte lepiej odlaczyc sie od internetu.

Jesli cos odkryjecie to prosze o niezwloczny kontakt ze mna pod RuSeK3000(malpa)poczta.fm
    Jesli macie pytania odnosnie spakowanego pliku to prosze rowniez o kontakt RuSeK3000(malpa)poczta.fm Postaram sie szybko odpisac.
    Wiec pozdrawiam i czekam na maile.
    sinad
    Level 12  
    Witam. Testowalem w/w soft na nowych simkach i również nie udało mi sie wyciągnąć magicznego klucza KI. A co do "leniwych ludków" to szukałem i "bez.jpg" efektow niestety:(
    Anonymous
    Anonymous  
    -czeski-
    Level 10  
    Mam pytanie po co umieszczac na forum takie rzeczy jak sim scan 3 na dodatek z haslem w achiwom i skriny programu sim scan 3.22 jesli jest to tak naprawde sim scan 2.01 z trojanem.
    TMK_M
    Level 22  
    Witam.
    Zamiescilem nowy program znaleziony w sieci ktory rzekomo wyciaga ki z nowych simek.
    Ja go testowalem i nic :(
    podobno trzeba uzyc tajemniczego ESR-Readera.
    Jesli macie jakies informacje na temat ESR'a to prosze o kontakt.
    Attachments:
    lipek86
    Level 21  
    Może ktoś napisać z jakich kart sim daje się zczytać KI ? Zna ktoś sposób na karty heyah ? I czy zczytywał ktoś kod z nowego POPa. I czy wie ktoś, gdzie można tanio dostać green (1 i 2) i silver card, bo na allegro green jest za 70 zł (i nie wiem czy to normalna cena :) Dzięki z góry za odpowiedzi.
    TMK_M
    Level 22  
    lipek86 wrote:
    Może ktoś napisać z jakich kart sim daje się zczytać KI ? Zna ktoś sposób na karty heyah ? I czy zczytywał ktoś kod z nowego POPa. I czy wie ktoś, gdzie można tanio dostać green (1 i 2) i silver card, bo na allegro green jest za 70 zł (i nie wiem czy to normalna cena :) Dzięki z góry za odpowiedzi.

Daja sie klonowac praktycznie wszystkie karty do 2003 roku. Po 2003 w tym heyah i nowy pop juz nie :-(. Zekomo da sie sklonowac ale esr-readerem, na temat ktorego ciezko cokolwiek znajsc.
    A co do green to ja kupilem na allegro 2 miesiace temu za 24zł.
    Pozdrawiam
    m_arti21
    Level 13  
    Ten caly ESR-Reader to jedna wielka lipa :) przeciez jedyne zdiecia tego to efekt pracy fotoshopa...
    A poco sie pytam kwarc 42 mhz jak i tam komp nie pociagnie z taka predkoscia .. moze po usb ale slabo to widze :)
    -czeski-
    Level 10  
    Jezeli chodzi o ESR to biblioteka ta nazywa sie ESR12.DLL i mozna ja znalezc w programie sim scaner 3 ale uprzedzam w tej bibliotece nic niema. Ten caly ESR to sciema! A co do programu smart_scan_eng to tez cos nie tak bo proboje wysylac jakies email?
    waszpan
    Level 11  
    przewertowałem ten temat od samego poczatku, ale widze ze jeszcze nikomu sie nie udał sklonowac nowej simki. Lipa
    zenek334
    Level 11  
    a jak wyglada rzecz na dzien dzisiejszy? jest juz jakis prog co wyciaga ki z heyahow (z @ i bez) i nowych popow? samiswoi, tt ?
    pegaziatko
    Level 2  
    Witam wszystkich
    Mam pytanko czy da się sklonować kartę jeśli nieznam jej Pinu. Programy do klonowania które znalazłem wymagaja podania PIN-u. Jak to mozna obejść.
    pozdro
    TMK_M
    Level 22  
    Niestety (albo i stety z wiadomych przyczyn) niemozna sklonowac karty z zalozonym pinem, albo zabloowanym pukiem. Daje sie sklonowac jedynie karty odblokowane oparte na starym algorytmie. :cry:
    koroner_x
    Level 14  
    Sam sklonowalem karte. Byl to stary Tak Tak ojca. Zarejestrowany na firme. Wszystko chodzi ok, nawet chodza jednoczesnie tylko ze zawsze jak ktos do nas dzwoni to polaczenie przychodzace przychodzi to dzwoni na jednym tylko telefonie a na drugi przychodzi sms "kto tam?" z numerem osoby ktora dzwonila. Era uruchomila taka usluge jak wiadomo. Mam sim emu 5.00 bo tylko taka zaladowala mi sie na moja karte. niestety w wersji czeskiej ale to akorat nie jest problem. jesli ktos bedzie czegos potrzebowal na temat tego jak to zrobic lub bedzie potrzebowal taka karte to prosze o kontakt. mozna na nia zaladowac 3 numery, i nie trzeba tego wpisywac od razu. same ki i imsi wpisuje sie z menu telefonu i nie sprawia to wielkiego problemu.

Pozdrawiam KoRoNeR
    www.nokia1.prv.pl
    nicek17
    Level 1  
    a ja mam pytanie czy moge klonowac karty majac czytnik CHIP DRIVE MICRO na nim pisze jeszcze fun i conrad...prosze o odpowiedz poniewaz nie mam zielonego pojecia

Dodano po 3 [minuty]:

ja mam do Was takie pytanie czy moge klonowac karty sim i robic na jednej kilka nr np.3?majac czytnik kart sim o nazwie CHIP DRIVEmicro na nim pisze jeszcze fun i conrad...prosze o odpowiedz poniewaz nie mam o tym zielonego pojecia:)z gory dzieki:)
    coyote2010
    Level 11  
    Witam.
    Widze ze jeszcze nie idzie clonowac nowych simek. Narazie zbieram teorie na ten temat, z tego co czytalem to idzie wyciagnac z nowych sim IMSI a problem zaczyna sie z KI.
    Ok
    Teoretycznie teraz
    np. generator KI
    ale jesli mozemy wyciagnac IMSI a nie mamy KI, to czy mozna zrobic tak, ze bedzie sie logowal do sieci z danym IMSI a jednoczesnie bedzie probowal podawal kolejny kod KI, czyli taki generatorek :). Bo chyba siec nie ma ograniczen co do logowania ?? Chociaz tak myslac to znalezienie w ten sposob KI troche by trwalo :)
    co myslicie na ten temat ??
    gibon96
    Level 11  
    Pewnie by Ci to zajelo cala wiecznosc. Lepiej zagraj w Totka ,to bedziesz mial wieksza szanse trafienia :).
    Podstawowe pytanie - czy juz zostal zlamany nowy algorytm szyfrujacy COMP128 v.2? - bo jak nie ,to jeszcze nie ma programow do odczytania KI. No jeszczce jest sprawa zabezpieczen nowych kart licznikiem - ponoc 65536 prob i karta szmelc (ale nie wiem jakie sa tak zabezpieczone) ,a to wazne bo na tym polega odczytywanie KI zeby zadawac duzo zapytan i analizowac odpowiedzi. Nie mozna i nie mozna bylo odczytac z karty KI w sposob bezposredni (tak jak IMSI) ,tylko trzeba to bylo robic sposobem i dlatego to tak dlugo trwalo.
    Teraz to cala nadzieja w pomyslowosci ludzkiej :)
    tomi1125
    Level 10  
    Czy mozliwe jest już sklonowane karty heya ? bo już troche czasu mineło
    wiec powino sie cos pojawić nowego.
    coyote2010
    Level 11  
    Witam.
    Narazie jeszcze nic nie wiadomo, chyba ze wiadomo a nikt nie chce sie pochwalic :)
    Ma ktos juz jakies info na temat V2 ? czy mozna to obejsc ?
    coyote2010
    Level 11  
    Witam.
    Da sie klonowac karty do roku 01 albo 02 (nie pamietam dokladnie) bo jest to COMP128v1 a po tym roku jest to juz 128v2 a na dodatku maja ograniczenie co do ilosci zapytan o KI, po przekroczeniu tej proby karta jest uwalona. A co do HEYAH to watpie ze da sie to clonowac.

Z innej beczki na ktoryms forum zagranicznym widzialem ze sprzedaja box'a ktory daje rade z V2 moze ktos cos wie na ten temat ??

Pozdro
    hard
    Level 24  
    Panowie dajcie sobie już spokój z tymi próbami klonowania nowych kart z algo v2 (wydane po połowie 2002 roku)

W TEJ CHWILI JEST TO NIEMOŻLIWE !!!
    i pewnie długo jeszcze nie bedzie.

Wszystko to mydlenie oczu z tymi aukcjami.Kto miał sklonować karte to już dawno to zrobił (tak jak ja) a teraz ile jeszcze ludzie mają takich starych kart ? Bardzo mało.Sami zresztą operatorzy ciagle przysyłali mi propozycje darmowej wymiany SIM w pewnym czasie(że bede miał wiekszą ksiażke telefoniczna ,wiecej sms-ów sie zmieści itp).Wiele osób to zrobiło.
    Przy próbach klonowania z algo v2 to je możecie najwyżej spalić .Też tak mi sie przydarzyło ,ale traktowałem to jako cel edukacyjny.Warto jak już chcemy sie tym bawić zrobić sobie kopie kontaktów bo już nie idzie tego odtworzyć z martwej karty

Uważajcie na wszystkie programy do wyciągania KI i IMSI.Jedyny prawdziwy jaki jest do tego to SIMSCAN 2.01 (ostatnia wersja pod Windows ) Dejana no i może jeszcze stary Cardinal
    Pozostałe mogą zawierać rózne wirusy.Gdzieś również wyczytałem ,że w przypadku zczytania prawidłowych kodów ze starszych kart mogą je wysyłać poprzez nasze połaczenie internetowe do autora, a wszyscy sie domyślą czym to może skutkować.

Pozdrawiam
    hard
    azizi
    Level 12  
    Witam, mam takie pytanie, czy istnieje jakiś sposób aby sklonować tak simy na jeden nowy aby można było jednocześnie urzywać np 2 numerów w telefonie, w instrukcji od mojego samsunga d500 jest wzmianka o takiej możliwości, oba numery są online, można odbierać rozmowy, jedyna konfiguracja jaka jest dostępna to numer wychodzący,
    znalazłem osobę która miała takie rozwiązanie w telefonie firmowym, 3 numery, które działały jednocześnie,
    czy ktoś wie o jakimś sposobie zrobienia takiej karty dla np. 2 operatorów aby były 2 numery?
    tu poruszano taki temat:
    http://www.voip.gsm.pl/art_6023.html

ps. już wiem że się nie da wpakować np 2 operatorów czyli 2 numery na jedną karte i aby to wszystko działało jednocześnie