logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JVC KS-RT800R - czy można podłączyć zmieniarkę CD?

konstanty 31 Gru 2006 15:30 1928 6
REKLAMA
  • #1 3391078
    konstanty
    Poziom 11  
    Ocena: 3
    Witam!
    Czy do radioodtwarzacza JVC KS-RT800R można zainstalować zmieniatrkę płyt CD?Jeżeli tak ,to jaka powinna być i jak ją samemu zainstalować?Proszę o wszelką pomoc.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 3393010
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Najprościej usiąść do netu i poszukać instrukcji obsługi, tam będzie napisane. A jeśli nie znajdziesz to obejrzeć panel radia czy ma klawisze opisane obsługą zmieniarki i jakie ma złącze. Złącza w JVC były dwa, stare w DIN i nowe jak Sony Unilink. Wtedy należy szukać zmieniarki z takim samym złączem i każda tego samego producenta i z takim samym złączem musi pasować. Przejść pomiędzy innymi złączami nie ma bo to inne protokoły komunikacji ani też nie będzie działać zmieniarka innego producenta, nawet z takim samym złączem, wtedy niemal napewno podłączając uszkodzisz sprzęt.

SławeK
  • REKLAMA
  • #3 3393206
    konstanty
    Poziom 11  
    Generalnie jest to radioodtwarzacz
    kasetowy stąd moje pytanie.Na panelu znajduje się jednak klawisz
    "CD-Ch"
    W internecie przesiedziałem troche czasu ale nic konkretnego nie znalazłem.Żadnej instrukcji obsługi czy coś podobnego.
    Zastanawiam się ,czy jest możliwość znalezienia gdzieś szczegółowych informacji jaki model zmieniarki ma zastosowanie do konkretnego radia.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #6 3411383
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    Pięknie widać ale domyślam się. Zobacz co pisze kolega Leszek na swojej stronie o radiach samochodowych, jakie przejście można zrobić a potem jakie zmieniarki można użyć do tego przejścia.

SławeK
  • #7 3411498
    konstanty
    Poziom 11  
    Dzięki SławeK za pomoc .
    Pozdrawiam.

Podsumowanie tematu

✨ Radioodtwarzacz JVC KS-RT800R jest modelem kasetowym, jednak posiada na panelu przycisk "CD-Ch", co sugeruje obsługę zmieniarki płyt CD. Aby podłączyć zmieniarkę, należy sprawdzić typ złącza na tylnym panelu radia – w tym modelu występuje złącze podobne do modelu KS-RT700R, prawdopodobnie typu DIN lub Sony Unilink. Zmieniarka musi mieć takie samo złącze i pochodzić od tego samego producenta, gdyż różne protokoły komunikacji uniemożliwiają współpracę urządzeń różnych marek, nawet jeśli złącza są identyczne. Instalacja wymaga dopasowania zmieniarki do złącza radia, a szczegółowe informacje można znaleźć w instrukcji obsługi lub na stronach specjalistycznych, np. dotyczących przejść i kompatybilności zmieniarek JVC. Samodzielna instalacja wymaga identyfikacji złącza i dobrania odpowiedniego modelu zmieniarki zgodnego z protokołem radia.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA