walnołem sie
Dodano po 1 [minuty]:
miałem otwarte a okna elektrody i napisałem co trzeba ale nia tam co trzeba nie denerwuj sie kangurek123
Dodano po 7 [minuty]:
re co do świeczek kupiłem dziś zamówione 2 sztuki włoskich świec żarowych 30zł/szt, nazwa na opakowaniu i paragonie: A-ICAT. rezystancja na nówkach 1,1ohm, na starych 0,7 więc dostały w dupe, wymieniłem 2 skrajne jedna była walnienta-1 z lewej była mokra i lekko osmolona 2 skrajna z prawej była niby sprawna bo miała 0,7ohm była wyraźnie osmolona i sucha. jutro sie okaże jak bedzie odpalał,jak zaskoczy równo bez dławienia to znaczy ze świece-to dokupie pozostałe 2--, bo odpalał na niby 3 sprawnych ale dławił go 1 cylinder.
Dodano po 7 [minuty]:
świece maja grzać 3-6sekund dłuższe grzanie może uszkodzic-spalić świece, swiece po odpaleniu nie powinny grzać bo poco skoro auto pracuje, jakieś tam dogrzewanie auta, czym sterowane?jakim czujnikiem temperatury?jak niby to ma dogrzać silnik?
romoo ma racje, cos jest nie tak, najprędzej coś z samym przekaźnikiem świec, załacza je w trakcie pracy silnika i przy okazji je niszczy-zbednie nagrzewa.niewykluczone że ktos założył inny przekaźnik świec-z innego auta.
Dodano po 2 [minuty]:
prawda jest że wskaźnik swiec gasnie 1-3sekundy szybciej niz odpuszcza przekaźnik sprawdziłem to miernikiem-zanik napęcia na świecach a gaśnięcie kątrolki.ale 40sekund to lekka przesada