Posiadam wzmacniacz jak wyżej wraz z 20 suwakowym korektorem graficznym. mniejsza o korektor ale nigdzie nie mogę znaleźć parametów tego wzmacniacza. szukam na necie i takiego modelu brak.
jesli ktoś coś wie na temat mocy itp. proszę pisać
Dobre fotki (z każdej strony + wnętrze) mile widziane Jeśli nikt z "super użytkowników" nic nie wie (szczęka by mi odpadła gdyby _PREDATOR_ nie miał schematu ),dużo będzie zależeć od kolegi. Kontrola "wewnętrzna" jak nic...czyli:
1)jaki transformator(y) siedzi(ą) w środku (co pisze na nim ,jakie są oznaczenie)+jakie i ile jest kondensatorów filtrujących w zasilaczu
[ewentualnie można pomierzyć napięcia (stałe) zasilające na kondensatorach filtrujących(te wielkie szare/niebieskie "beczułki")- czy jest pojedyńcze czy symetryczne (+- względem masy)]
2)jakie są tranzystory sterujące i końcowe(to te przymocowane do radiatora-patrz ich oznaczenie na obudowie) i ile ich jest.
3)ile jest wyjść na głośniki
4)ile i i na jakie natężenie prądu są bezpieczniki, gdzie one są umieszczone( np. na uzwojeniu pierwotnym transformatora,w zasilaczu -za kondensatorami filtrującymi,na wyjściu kanałów itp.)
5)Nic na tylnym panelu nie pisze ?
6)Domyślam się że korektor jest stereofoniczny (2x10 suwaków) jak i wzmacniacz- no chyba że to monofoniczny powermikser .Mimo wszystko jak na Diorę nieżle rozbudowany Czekamy na szczegóły .Ciekawe czy jest suwaczek(jak W Radmorku) "30Hz" -wtedy "mmmiodzio" i "Earthquake" 8)
Jeśli na forum podasz pkt. 1-5 (nie zapomnij o 6-ym) mniej-więcej będzie można określić moc i bezpieczną impedancję kolumn jakie można do urządzenia podłączyć
Omal nie zapomniałem... Może jednak to tylko korektor (pod "egzotyczną " nazwą niczym jakiś tuner...) a ktoś koledze nawciskał że wraz wzmacniaczem ? Powraca pytanie jak to wygląda i co jest z tyłu (napisy i gniazda)
Pozdrawiam :popcorn:
Diora WS 432, 2x35W 8 ohm. To tyle na temat jego parametrów . Jeśli możesz to pokaż foty korektora, bo te "20 suwaków" brzmi niewiarygodnie jak na korektor, który był do tego wzmacniacza.