Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Co to jest ???? UNITRA DIORA DIGITALE SA 950

tomek11 05 Jan 2007 19:47 2749 7
    tomek11
    Level 11  
    Posiadam wzmacniacz jak wyżej wraz z 20 suwakowym korektorem graficznym. mniejsza o korektor ale nigdzie nie mogę znaleźć parametów tego wzmacniacza. szukam na necie i takiego modelu brak.
    jesli ktoś coś wie na temat mocy itp. proszę pisać
    DrobnyCiulacz
    Level 18  
    Witam

Dobre fotki (z każdej strony + wnętrze) mile widziane :wink:
    Jeśli nikt z "super użytkowników" nic nie wie (szczęka by mi odpadła gdyby _PREDATOR_ nie miał schematu :lol: ),dużo będzie zależeć od kolegi. Kontrola "wewnętrzna" jak nic...czyli:
    1)jaki transformator(y) siedzi(ą) w środku (co pisze na nim ,jakie są oznaczenie)+jakie i ile jest kondensatorów filtrujących w zasilaczu
    [ewentualnie można pomierzyć napięcia (stałe) zasilające na kondensatorach filtrujących(te wielkie szare/niebieskie "beczułki")- czy jest pojedyńcze czy symetryczne (+- względem masy)]
    2)jakie są tranzystory sterujące i końcowe(to te przymocowane do radiatora-patrz ich oznaczenie na obudowie) i ile ich jest.
    3)ile jest wyjść na głośniki
    4)ile i i na jakie natężenie prądu są bezpieczniki, gdzie one są umieszczone( np. na uzwojeniu pierwotnym transformatora,w zasilaczu -za kondensatorami filtrującymi,na wyjściu kanałów itp.)
    5)Nic na tylnym panelu nie pisze ?
    6)Domyślam się że korektor jest stereofoniczny (2x10 suwaków) jak i wzmacniacz- no chyba że to monofoniczny powermikser :lol: .Mimo wszystko jak na Diorę nieżle rozbudowany :wink: Czekamy na szczegóły .Ciekawe czy jest suwaczek(jak W Radmorku) "30Hz" -wtedy "mmmiodzio" i "Earthquake" 8)
    Jeśli na forum podasz pkt. 1-5 (nie zapomnij o 6-ym) mniej-więcej będzie można określić moc i bezpieczną impedancję kolumn jakie można do urządzenia podłączyć

Omal nie zapomniałem... Może jednak to tylko korektor (pod "egzotyczną " nazwą niczym jakiś tuner...) a ktoś koledze nawciskał że wraz wzmacniaczem ? Powraca pytanie jak to wygląda i co jest z tyłu (napisy i gniazda)
    Pozdrawiam :popcorn:
    DJ Volt
    Level 25  
    Diora WS 432, 2x35W 8 ohm. To tyle na temat jego parametrów :). Jeśli możesz to pokaż foty korektora, bo te "20 suwaków" brzmi niewiarygodnie jak na korektor, który był do tego wzmacniacza.
    DJ Volt
    Level 25  
    Radmor :), a to już, się wszystko wyjaśniło. Wzmacniacz bardzo popularny. WS442 lub WS432 wpisz w googlu i znajdziesz mnóstwo rzeczy.
    DrobnyCiulacz
    Level 18  
    Super :D Ale dałem się podpuścić - myślałem że to jedne urządzenie :silly:
    Pozdrawiam :popcorn: