Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Konica Minolta
Proszę, dodaj wyjątek www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Skaner Lexmark 3300 - i błąd "runtime error" ?

Karvis 06 Sty 2007 19:05 3878 14
  • #1 06 Sty 2007 19:05
    Karvis
    Poziom 11  

    Mam problem pewnego pięknego dnia po uruchomieniu komputera chciałem zeskanować pewna rzecz skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark 3300.
    Włączam studio graficzne Lexmark, a tu wyskakuje takie okienko okienko. Od tej pory nawet jak odinstaluje i zainstaluje całe oprogramowanie wyskakuje to okienko.
    Co mam z tym zrobić ? Proszę o pomoc. Z góry dziekuję.
    Pozdrawiam
    Skaner Lexmark 3300 - i błąd "runtime error" ?

    Moderowany przez TONI_2003:

    :arrow: Kliknij aby powiększyć :!:
    Proszę tylko zamieszczać fotki tak jak w linku poniżej!
    Sądzę że jest to zrozumiale dla wszystkich, a przynajmniej powinno być, ale jakoś nie mogę się przekonać do tego obserwując co poniektórych!
    Ogłoszenie: Wklejanie zdjęć.

    0 14
  • Konica Minolta
  • #2 07 Sty 2007 01:04
    agatorn
    Poziom 19  

    Karvis napisał:
    Mam problem pewnego pięknego dnia po uruchomieniu komputera chciałem zeskanować pewna rzecz skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark 3300. Włączam studio graficzne lexmark a tu wyskakuje takie okienko okienko.
    Pozdrawiam


    Prawdopodobnie brakuje CI niektórych bibliotek potrzebnych do uruchomienia programu. Zresztą, najlepiej będzie jeśli postąpisz zgodnie z zaleceniem w drugim zdaniu komunikatu: skontaktuj się z Service Support tej aplikacji (w tym przypadku z serwisem lexmarka).

    0
  • #3 25 Sty 2007 16:52
    Karvis
    Poziom 11  

    support nie pomógł a ja już nie wiem co robić :/ pomóżcie proszę :cry:

    0
  • Konica Minolta
  • #4 25 Sty 2007 17:33
    tomi1972
    Poziom 16  

    Witaj,

    ściągnij te
    sterowniki. Odinstaluj stare, zainstaluj nowe oprogramowanie powinno działać. Pozdrawiam

    0
  • #5 25 Sty 2007 19:24
    Karvis
    Poziom 11  

    Te sterowniki sa tylko do faxu a ja potrzebuje czegos zeby mozna bylo normalnie drukowac, skanowac itp. poniewaz to wlasnie kiedy wlaczam centrum graficzne lexmark (menu w ktorym wybiera sie co ma zrobic : skanowac kopoiowac itp.) wyskakuje ten blad i nie da niczego wlaczyc. A gdy probuje wydrukowac cokolwiek to wyskakuje blad : problem z komunikacja drukarki z komputerem. Sprawdzalem wszystkie podlaczenia kabelki i wejscia i wszystko podlaczone jest prawidlowo.

    0
  • #6 25 Sty 2007 22:54
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    1. Czy system operacyjny kolegi jest objęty tajemnicą?
    2. Czy urządzenie wielofukcyjne nosi nazwę 3300 a nie X3330, X3350 lub X3370?

    0
  • #7 25 Sty 2007 23:31
    Karvis
    Poziom 11  

    system to windows XP a urzadzenie nazywa sie dokladnie lexmark x3350

    0
  • #8 25 Sty 2007 23:36
    paweliw
    Spec od komputerów

    Karvis napisał:
    Mam problem pewnego pięknego dnia po uruchomieniu komputera chciałem zeskanować pewna rzecz skanerem w urządzeniu wielofunkcyjnym lexmark 3300.

    Karvis napisał:
    system to windows XP a urzadzenie nazywa sie dokladnie lexmark x3350

    To "dokładnie" wypadało napisać na samym początku, nie byłoby niepotrzebnego szukania i kombinowania ...

    Sprawdziłeś sterowniki do lexmark x3350 ze strony producenta ?

    0
  • #9 25 Sty 2007 23:41
    tarantula
    Poziom 12  

    Sciagnij TU
    sterowniki pochodza z oficjalnej strony lexmarka polskiej

    0
  • #10 26 Sty 2007 00:38
    Karvis
    Poziom 11  

    przepraszam za niedomowienia a probowalem juz ze sterownikami z oficjalnej strony producenta i dzieje sie to samo jak gdy zainstaluje je z plyty - ten sam blad

    0
  • #11 26 Sty 2007 00:42
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    1. Proszę przetestować pamięć przy pomocy programu memtest86;
    2. Proszę wkleić na Forum log z hijackthis;
    3. Proszę podać, czy zainstalowany jest SP1 czy też SP2;
    4. Prosze podać, czy zainstalowane są sterowniki płyty głównej, czy kolega poprzestał na tym, co rozpoznał Windows?

    0
  • #12 26 Sty 2007 12:08
    Karvis
    Poziom 11  

    1. Z pamięcią jest wszystko w porządku. Kiedyś były drobne problemy ale zostały zlikwidowane.

    2. Oto log z hijackthis :

    Logfile of HijackThis v1.99.1
    Scan saved at 12:04:01, on 2007-01-26
    Platform: Windows XP Dodatek SP. 1 (WinNT 5.01.2600)
    MSIE: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\system32\Ati2evxx.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    C:\Program Files\Common Files\Microsoft Shared\VS7Debug\mdm.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\RunDll32.exe
    C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.exe
    C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLI.EXE
    C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe
    C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe
    C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    C:\Program Files\SAGEM WiFi manager\WLANUTL.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
    C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\cli.exe
    D:\gry\DOFUS\Dofus.exe
    D:\gry\DOFUS\dofus.dll
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\Documents and Settings\Radek\Pulpit\HijackThis.exe

    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Start Page = http://www.wanadoo.fr
    R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R0 - HKLM\Software\Microsoft\Internet Explorer\Main,Local Page =
    R3 - URLSearchHook: Search Class - {08C06D61-F1F3-4799-86F8-BE1A89362C85} - (no file)
    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O2 - BHO: IeCatch5 Class - {2F364306-AA45-47B5-9F9D-39A8B94E7EF7} - C:\PROGRA~1\FlashGet\jccatch.dll
    O2 - BHO: SSVHelper Class - {761497BB-D6F0-462C-B6EB-D4DAF1D92D43} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\ssv.dll
    O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx
    O3 - Toolbar: FlashGet Bar - {E0E899AB-F487-11D5-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\fgiebar.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [Cmaudio] RunDll32 cmicnfg.cpl,CMICtrlWnd
    O4 - HKLM\..\Run: [ATICCC] "C:\Program Files\ATI Technologies\ATI.ACE\CLIStart.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [SunJavaUpdateSched] "C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\jusched.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [DAEMON Tools] "C:\Program Files\DAEMON Tools\daemon.exe" -lang 1033
    O4 - HKLM\..\Run: [NeroFilterCheck] C:\WINDOWS\system32\NeroCheck.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [QuickTime Task] "C:\WINDOWS\system32\qttask.exe" -atboottime




    O4 - HKLM\..\Run: [ISUSPM Startup] C:\PROGRA~1\COMMON~1\INSTAL~1\UPDATE~1\isuspm.exe -startup
    O4 - HKLM\..\Run: [ISUSScheduler] "C:\Program Files\Common Files\InstallShield\UpdateService\issch.exe" -start
    O4 - HKLM\..\Run: [TkBellExe] "C:\Program Files\Common Files\Real\Update_OB\realsched.exe" -osboot
    O4 - HKLM\..\Run: [FaxCenterServer] "C:\Program Files\Lexmark Fax Solutions\fm3032.exe" /s
    O4 - HKLM\..\Run: [lxccmon.exe] "C:\Program Files\Lexmark 3300 Series\lxccmon.exe"
    O4 - HKLM\..\Run: [LXCCCATS] rundll32 C:\WINDOWS\System32\spool\DRIVERS\W32X86\3\LXCCtime.dll,_RunDLLEntry@16
    O4 - HKCU\..\Run: [CTFMON.EXE] C:\WINDOWS\System32\ctfmon.exe
    O4 - Global Startup: Adobe Gamma Loader.lnk = C:\Program Files\Common Files\Adobe\Calibration\Adobe Gamma Loader.exe
    O4 - Global Startup: Adobe Reader Speed Launch.lnk = C:\Program Files\Adobe\Acrobat 7.0\Reader\reader_sl.exe
    O4 - Global Startup: Microsoft Office.lnk = C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\OSA.EXE
    O4 - Global Startup: Program sieciowy dla SAGEM Wi-Fi 11g USB adapter.lnk = ?
    O8 - Extra context menu item: Download All by FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_all.htm
    O8 - Extra context menu item: Download using FlashGet - C:\Program Files\FlashGet\jc_link.htm
    O8 - Extra context menu item: E&xport to Microsoft Excel - res://C:\PROGRA~1\MICROS~2\Office10\EXCEL.EXE/3000
    O9 - Extra button: (no name) - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\npjpi150_10.dll
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: Sun Java Console - {08B0E5C0-4FCB-11CF-AAA5-00401C608501} - C:\Program Files\Java\jre1.5.0_10\bin\npjpi150_10.dll
    O9 - Extra button: FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O9 - Extra 'Tools' menuitem: &FlashGet - {D6E814A0-E0C5-11d4-8D29-0050BA6940E3} - C:\PROGRA~1\FlashGet\flashget.exe
    O23 - Service: Ati HotKey Poller - ATI Technologies Inc. - C:\WINDOWS\System32\Ati2evxx.exe
    O23 - Service: ATI Smart - Unknown owner - C:\WINDOWS\system32\ati2sgag.exe
    O23 - Service: InstallDriver Table Manager (IDriverT) - Macrovision Corporation - C:\Program Files\Common Files\InstallShield\Driver\11\Intel 32\IDriverT.exe
    O23 - Service: LightScribeService Direct Disc Labeling Service (LightScribeService) - Hewlett-Packard Company - C:\Program Files\Common Files\LightScribe\LSSrvc.exe
    O23 - Service: lxcc_device - Lexmark International, Inc. - C:\WINDOWS\System32\lxcccoms.exe

    3. Zainstalowany jest SP1, ponieważ po zainstalowaniu SP2 z moim komputerem działy się dziwne rzeczy (mnóstwo błędów itp.)
    4. Zainstalowane są sterowniki płyty (z płyty którą dostałem przy zakupie płyty głównej)

    0
  • #13 26 Sty 2007 23:56
    jankolo
    VIP Zasłużony dla elektroda

    Ad 1. Czy należy rozumieć, że kolega reagując na moją propozycję wykonał test przy pomocy wskazanego programu, czy też nie?
    Ad 2. Log jest czysty. Internet Explorer jest nieaktualizowany - dlaczego?
    Ad 3. To nie jest normalny objaw. Albo przed zainstalowaniem SP2 kolega miał "usprawniony" bądź zarobaczony system, albo też kolega ma problemy sprzętowe. SP2 nie powoduje takich objawów, o których kolega napisał.

    0
  • #14 27 Sty 2007 01:08
    Karvis
    Poziom 11  

    Testowałem pamięć innym programem jeszcze zanim kolega to zaproponował i nic nie wykrył (ten program polecił mi znajomy już nie pamiętam nazwy) Ale czy uszkodzona pamięć może mieć wpływ na 1 program podczas gdy cała reszta działa normalnie ?
    Nie aktualizuje IE ponieważ go nie używam.
    Co do SP2 to po tym nie próbowałem już więcej go instalować.

    0
  • #15 29 Sty 2007 13:58
    Karvis
    Poziom 11  

    Przepraszam za to ale : pomocy :cry:

    0