Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

MicroSim Schematics-biblioteki

Patryk_1982 06 Jan 2007 22:13 2301 2
    Patryk_1982
    Level 10  
    Nie mogę dodać biblioteki z rozszerzeniem *.lib. Czy można przerobić plik epcos.lib lub epcos.olb na rozszerzenie slb, gdyż MicroSim Schematics obsługuje jedynie format slb, chyba że jest opcja dodania jakoś biblioteki z rozszerzeniem lib. Proszę o jakąś pomoc.
    Patryk_1982
    Level 10  
    Udało mi się stworzyć plik z rozszerzeniem 8.slb, więc załączam krótki opis jak to zrobić, może komuś to się przyda:
    W Microsim Schematics
    File->Edit Library->
    Part->Symbol Wizard->from a model library: (wybieram plik który nas interesuje *.lib)->Advaced Options (mamy dwie opcje: program tworzy symbol domyślny lub sami tworzymy symbol graficzny)-> pojawią nam się dwa okienka (po lewej modele bez symbolu, po prawej modele z symbolami), wybieramy z okna po lewej stronie modele (max 20 modeli) i naciskamy „Generic Rectangle” -> Finish (w prawym okienku powinny się pojawić nowe modele-> Next-> Finish (koniec naszej pracy) .
    ghost666
    Translator, editor
    Mógłbys opisać to jakoś szerzej? Ewentualnie pomóc mi, ponieważ w Cadence Schematics to nie działa, a w taki jestem wyposażony tylko. Potrzebny mi jest IRF640, mam go w dwóch plikach - pwrmos.lib i pwrmos.olb, oba są niestrawne dla tego programu - chce on albo slb albo plb, a ja nie wiem jak z tych posiadanych plików wygenerować te pliki które mógłbym mu wrzucić.
    Pliki są ok, bo udało mi sie je wgrać do edytora i podejrzeć jakie są elementy.

Pozdrawiam,