Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Pomoc w wyborze dobrej zmywarki 2008.

Jachu VU 25 Jun 2007 15:49 869149 965
SterControl
    viper555
    Level 39  
    Witam, podłączając się do tematu prosiłbym o dwa zdania na temat zmywarki Boscha SGS 56 M 32 EU. Chodzi o to że przy tak bogatej ofercie trudno się zdecydować a przede wszystkim chodzi o wykonanie i awaryjność czy po prostu jest to wyrób nie wymagający komentarza.Pozdrawiam.
  • SterControl
    Alski1
    Level 19  
    Jak najbardziej! Bardzo fajny typ, z tego co słyszałem to bezproblemowy.
    Jurek2805
    Level 21  
    Wypasiony BOSCH, nic dodać nic ująć. Ma chyba możliwość montażu pod blatem.
  • SterControl
    sebokuc
    Level 13  
    Witam.
    Co myslicie o zmywarce GORENJE GI 53120 E ?
    Jak sie sprawdzają sprzęty tej firmy.
    Czy to dobra firma?
    Mam do wyboru jeszcze Beko :) lub Ariston.
    Alski1
    Level 19  
    Gorenje to Bardzo Dobra Firma. Ale Bosch/Siemens lepszy, ew. f-my zachodnie.
    serwal
    Level 20  
    sebokuc wrote:

Mam do wyboru jeszcze Beko :) lub Ariston.

A odradzam z własnego doświadczenia.
    sebokuc
    Level 13  
    Kupiłem Gorenje GI 53120 E.
    Musze ją zabudować i ...
    Czy ktoś wie jakich rozmiarów powinien być front do tego modelu jeśli cokolik w kuchni pod szafkami ma 10cm wys.
    Wszędzie podają różne wymiary.

Dodano po 1 [godziny] 59 [minuty]:

Co myslicie o tej zmywarce ELECTROLUX ESL45010 za 1599zł?
    Lepsza od Gorenje za 1699zł ?
    Mam lodówke Electrolux i jest ok.
    hipka
    Level 11  
    Posiadam zmywarkę firmy bosch klasy AAA za ok. 2000 zł. Zmywarka działa perfekcyjnie pomimo jednego defektu:
    Zmywarka nie domywa tylko i wyłącznie garnków i pokrywek od garnków szklaanych. Pozostawia białay osad, który w zlewozmywaku pod wpływem gąbeczki i płynu zchodzi bez problemów. Dodaję, że przeźroczyste szklaneczki wyciągam lśniące.

Co może być tego powodem??

Pozdrawiam :)
    walentyy
    Level 17  
    UOKiK: uwaga na zmywarki Zanussi, Electrolux i AEG-Elektrolux

Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów ostrzega, że w niektórych egzemplarzach zmywarek Zanussi, Electrolux i AEG-Elektrolux mogą wystąpić wady.

UOKiK poinformował o tym przedstawiciel producenta. Chodzi o zmywarki tego typu zakupione w okresie od lipca 2006 do kwietnia tego roku.

Podczas używania wadliwych zmywarek może dojść do przegrzania się urządzenia, co może prowadzić do pożaru. W Polsce akcją objętych jest około 1000 sztuk sprzętu.

Spółka zobowiązała się do przeprowadzenia bezpłatnej wymiany niewłaściwie funkcjonującego elementu zmywarek. Osoby, które zakupiły wadliwe urządzenia, proszone są o kontakt telefoniczny 0-22 543 29 64 w celu umówienia wizyty serwisanta.

Na podstawie ustawy o ogólnym bezpieczeństwie produktów zarówno producent, jak i dystrybutor zobowiązany jest powiadomić UOKiK w każdym przypadku, gdy uzyskał informację, że wprowadzony na rynek produkt nie jest bezpieczny.

Dodatkowe informacje można znaleźć na stronach internetowych UOKiK-u - www.uokik.gov.pl.

Wiadomość z: 28.06.2007
    Źródło:
    http://finanse.wp.pl/POD,1,wid,8972371,wiadomosc.html?rfbawp=1183036600.701
    serwal
    Level 20  
    hipka wrote:
    Posiadam zmywarkę firmy bosch klasy AAA za ok. 2000 zł. Zmywarka działa perfekcyjnie pomimo jednego defektu:
    Zmywarka nie domywa tylko i wyłącznie garnków i pokrywek od garnków szklaanych. Pozostawia białay osad, który w zlewozmywaku pod wpływem gąbeczki i płynu zchodzi bez problemów. Dodaję, że przeźroczyste szklaneczki wyciągam lśniące.

Co może być tego powodem??

Pozdrawiam :)

Najpewniej złe rozłoznie naczyń w zmywarce.
    Spróbuj gadnki i pokrywki ułozyć w niższym koszu i włącz intensywny programie myjacy z dodatkiem wiekszonej ilosci srodka myjącego, lub z opcja mycia wstepnego.
    sebokuc
    Level 13  
    Co wy na to ?

Cytaty:

"One naprawdę są nieekologiczne! .. czy masz pojęcie ile energii elektrycznej ( pozyskiwanej ze spalania węgla ) zużywa ta krnąbrna maszyna ! nie dość że wymaga od Ciebie wstępnego mycia ( hehehehe - na cholerę Ci maszyna zmywająca gdy wymaga od Ciebie umycia naczyń , którymi ma ( w założeniu ) się zająć tzn. starannie umyć to jeszcze każe sobie zapewnić "full" serwis i środki dopieszczające " !?

Dodano po 18 [minuty]:

Warto tu wspomnieć o niszczeniu naczyń - w szczególności malowań - np na
    kuflach od piwa.
    To jest jak dla mnie główna wada, bo kolekcjonerskie kufle po kilku zmyciach
    straciły oznaczenia browarów:(

Dodano po 2 [minuty]:

Poza tym sztućce chromowane potrafią korodować a po 4 latach ze szklanek na
    wysoki połysk są szklanki zmatowiałe

Dodano po 1 [godziny] 1 [minuty]:

A kufle z malowaniami trzeba myć ręcznie:)
    I oczywiście deskę do krojenia warzyw;D (zrobiłem jedna próbę i z deski
    została mozaika)

Dodano po 4 [minuty]:

Wady? A jakie wady ma pralka automatyczna?
    Zmywaka ma te same wady co pralka - zajmuje miejsce, pobiera prąd, trochę hałasuje, może sie zepsuć... Ale jakoś nie bardzo chciałbym prać wszystko w rękach jak zmywać naczynia ...

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=21331
    Alski1
    Level 19  
    Myślę, że używasz zbyt dużo soli i nabłyszczacza. Kupujesz tabletki? Jeśli tak, to zmieńna proszek i zacznij używać wszystkiego oddzielnie, Hipka.
    hipka
    Level 11  
    serwal, garnki układam na dolnym koszu dnem do góry - to chyba najlepszy sposób. Jeżeli chodzi o program włączam intensywny 70 st. i nawet przy prawie czystym garnku (gotowanie samej wody) powstale ten męczący nalot.

Alski1, nie używam tabletek (mam wszystko osobno). Jeżeli chodzi o zbyt duże dozowanie soli i nabłyszczacza to ...przeźroczyste szklanki z tego samergo mycia wychodzą ląsniące.

Pozdrawiam
    serwal
    Level 20  
    hipka wrote:
    serwal, garnki układam na dolnym koszu dnem do góry - to chyba najlepszy sposób. Jeżeli chodzi o program włączam intensywny 70 st. i nawet przy prawie czystym garnku (gotowanie samej wody) powstale ten męczący nalot.
    Pozdrawiam

Czasami mam podobnie z garnkami i szklanymi pokrywkami ale pomaga zastosowanie podwójnej ilości srodka do mycia i kombinacja z ułoznieniem garów.
    Z cała pewnością to nie jest wina nabłyszczacza.
    Raczej to jest kamień który osadził sie na powiezchni naczyń podczas gotowania.
    Czego uzywasz do mycia?
    hipka
    Level 11  
    serwal, używam jakiś tanich produktów, produkt carrefoura. Jednak zastanawia mnie to, że szklanki wyciągam czyściutkie a pokrywki i garnki z nalotem, który pod paznokciem zchodzi.

pozdr.
    Alski1
    Level 19  
    Spróbuj zmienić środki czyszczące, bo może te najtańsze wchodzą w reakcję z aluminium czy z tym, czego masz gary i powstaje osad. Kup np. Somat, ja używam w zmywarce BOSCH SGS 45E08EU.

Dodano po 19 [sekundy]:

Spróbuj zmienić środki czyszczące, bo może te najtańsze wchodzą w reakcję z aluminium czy z tym, czego masz gary i powstaje osad. Kup np. Somat, ja używam w zmywarce BOSCH SGS 45E08EU i jest ok, nawet bardzo.
    Jurek2805
    Level 21  
    Alski1 wrote:
    Spróbuj zmienić środki czyszczące, bo może te najtańsze wchodzą w reakcję z aluminium czy z tym, czego masz gary i powstaje osad. Kup np. Somat, ja używam w zmywarce BOSCH SGS 45E08EU.

Aluminium wchodzi w reakcję nawet z drogimi środkami typu Calgonit. Nie powinno się ich zmywać w zmywarce. Chyba, że są w jakiś sposób chronione np. anodowane. Ale ja po jednym przykrym doświadczeniu nie ryzykuję. Poza tym środki te powodują zmętnienie aluminium nie do usunięcia, powstanie warstwy substancji powstałej w wyniku reakcji, a nie osad zmywany pod bieżącą wodą.
    Poza tym te środki Carrefoura (niebieskie sprzedawane pod marką marką Carefour, robione przez Global) nie są takie złe. Tabletki są owszem, owszem. Pomyłka to dopiero te najtańsze środki, z czerwoną jedynką. Szkoda zachodu.
    Mozna spróbować ze sprzedawanymi w Lidlu środkami W5.
    I jeszcze jedno, czy ustawienie dozownika soli jest zgodne z twardością używanej wody?
    hipka
    Level 11  
    Dziękuję za odpowiedzi,
    Jeżeli chodzi o dozowanie soli to mam ustawione na średnią twardość wody, jednak nie miałam testu. Woda uzywana jest ze studni czyli na pewno nie jest twarda.

Faktycznie spóbuję z jakimiś lepszymi środkiem i dam znać.

Pozdrawiam.
    wściekły chomik
    Level 2  
    Witam Wszystkich!

Proszę o radę, szukam zmywarki do zabudowy 45 cm. Interesują mnie modele:
    Bosch SRI 33E05EU
    Bosch SRI 53E05EU
    Bosch SRV 53M03EU
    Bosch SRV 33A13
    Gorenje 53120 E

Rodzina 2 osobowa, wkrótce pojawi się 3 osoba:)
    Priorytety: awaryjność, wydajność, cena do 1700 zł., poziom hałasu.

Proszę o opinie na temat w/w modeli.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Wściekły Chomik
    Jurek2805
    Level 21  
    hipka wrote:

Jeżeli chodzi o dozowanie soli to mam ustawione na średnią twardość wody, jednak nie miałam testu. Woda uzywana jest ze studni czyli na pewno nie jest twarda.

Testy do twardości wody kupisz w dobrym sklepie akwarystycznym. Ustawianie "na oko" może zmylić.
    Łatwiej mają użytkownicy wodociągów - wtedy wystarczy zadzwonić do stacji uzdatniania i podadzą parametry.
    serwal
    Level 20  
    Jurek2805 wrote:

Aluminium wchodzi w reakcję nawet z drogimi środkami typu Calgonit. Nie powinno się ich zmywać w zmywarce. Chyba, że są w jakiś sposób chronione np. anodowane. Ale ja po jednym przykrym doświadczeniu nie ryzykuję. Poza tym środki te powodują zmętnienie aluminium nie do usunięcia, powstanie warstwy substancji powstałej w wyniku reakcji, a nie osad zmywany pod bieżącą wodą.
    Poza tym te środki Carrefoura (niebieskie sprzedawane pod marką marką Carefour, robione przez Global) nie są takie złe. Tabletki są owszem, owszem. Pomyłka to dopiero te najtańsze środki, z czerwoną jedynką. Szkoda zachodu.
    Mozna spróbować ze sprzedawanymi w Lidlu środkami W5.
    I jeszcze jedno, czy ustawienie dozownika soli jest zgodne z twardością używanej wody?

Niestety aluminium jest rozpuszczane przez środki do zmywarek, winika to z odczynu srodowiska czyli pH. W zasadzie to jet to kozystne dla użytkownika bo powoduje "wybieleni" powierzchni naczynia o ile jest z czystego Al. U mnie wszytkie garnki z Al myte w zmywarce (nawet te po przypaleniach) uległy wybieleniu. I takie zostały - urzywam ich raz na klika tygodni.

Jesli tabletki z Carrefura tylko te po 14.99 zł za 45 szt. (robione gdzieś we Francji) są lepsze niz te pakowane po 60 szt za 30 zeta (Globala robine gdzieś w UE). Co do tabletek to oprócz trzech firm (dwu markowych, jedenej marki własnej) reszta kupuje gotowe i u siebie tylko pakuje w kartoniki. Dlatego czy kupisz Robota, Claris czy Ludwik, to dostaniesz to samo tylko w różnych opakowaniach. To ze mają róznego koloru warswty nic nie znaczy ot taki "chłyt matergingowy..... ale dziła" ;)
    Co do "1" z C to przesadzasz.
    W tym roku robiłem próby jak myją i zostałem przy niej.
    Ponizej skrótowy opis.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic107940-0.html
    Sam spróbuj proszek czy nabłyszczacz a zdziwisz sie, podobnie jak ja. O soli nie pisze bo i tak wszystcy sypia stary dobry NaCl opowiadając na opakowaniach bajki dla dzieci.
    Po badziewnych srodkach zostawały mi białe osady na szkalnych naczyniach, słojkach itp, podbne slady pozostawały mi gdy zapomiałem nasypac soli. A po "1" nie, czyli?

hipka

Jesli w tych naczniach gotowałaś np jajka to część wody wyparowało i na ścianch został tzw kamień kotłowy. Usunniecie tego w zmywaniu jest problemem i to sporym.
    Jesli po tych tanich srodkach uzyskałaś czyte i błyszczące szkalniki a pokrywki i garnki z biały osadem obawiam sie że zmiana srodka niewiele da, podobnie zmiana dozy soli. Spróbować zawsze możesz, ale problemem nie jest twardość wody myjacej.
    Natomiast te białe osady możesz usunać, (nawet jesli zostana po markowych srodkach) myjac naczynia:
    - z dodatkiem kwasku cytrynowego 20 - 40g (jedna torebka za jakieś 0,50 zeta)
    - łyżaczki do herbaty nabłyszczacza
    - standartowy program nim 50C, bez wstępnego spłukania.
    - nie wolno dodawać innych srodków, będą sie wzajemnie neutralizowac.
    - naczynia muszą być wcześniej umyte, gdyż kw cytrynowy zmyje tylko osady z twz kamienia kotłowego (te białe schodzące pod paznokciem).
    Po tym powinny zniknac wszelkie białe osady.
    Mozna zastosować 10% kw octowy około szklanki, ale ostrożnie i pamietaj o wietrzeniu kuchni, gorący drażni gardło - dlatego raczej nie polecam.

Napisz jak sobie poradzaiłaś i co uzyskałać po zmianie srodka do mycia

Pozdrwaiam wszystkich
    Jurek2805
    Level 21  
    Pomijając wszystko.
    Serwal Ty na poważnie z tą instrukcją dla hipki czy dla jaj? :|

Czytałeś to?:

Zmywarka nie domywa tylko i wyłącznie garnków i pokrywek od garnków szklaanych. Pozostawia białay osad, który w zlewozmywaku pod wpływem gąbeczki i płynu zchodzi bez problemów.
    serwal
    Level 20  
    Jurek2805 wrote:

Zmywarka nie domywa tylko i wyłącznie garnków i pokrywek od garnków szklaanych. Pozostawia białay osad, który w zlewozmywaku pod wpływem gąbeczki i płynu zchodzi bez problemów.

Instrukcja jest dla wszytkich którym zdażają sie białe osady na naczyniach, po to by nie stali przy zlewozymwaku z gombeczką, bo okało sie ża mają takie naczynia po myciu. A przy okazji uzyska efekt zblizony do srodka czyszczaczego wnetrze zmywarki.

Ale widziałeś że szklanki ma lśniąca a problem jest ze szklanymi pokrywkami? Jedno szkło domyte inne nie.
    Skoro to wina srodka to niech kupi coś z najwyzszej pólki i sprawdzi jak sobie on radzi w porównaniu do tego co stosowała dotychczas. Zawsze moża kupić profesjonalny środek do mycia w zmywarkach gastronomicznych. :]
    Z mego doswiadczenia wynika że głownym problem wynika z ułozenia naczyń w maszynie myjacej. A z tego co pisze Hipka sądzę na zmywarkę od niedawna.
    Jurek2805
    Level 21  
    Fakt pozostaje faktem, że naczynia nie powinny w ten sposób wyglądać po myciu w zmywarce. Myślę, że najlepszym wyjściem będzie wypróbowanie wszystkich proponowanych metod. Spróbowanie innych środków nie zaszkodzi i zmiana ułożenia w zmywarce też. Swoją przecież pokrywki układa się pionowo jak talerze w przegródkach więc jeśli talerze wychodzą czyste to znowu coś jest nie tak.
    raton laveur
    Level 19  
    Jeszcze o osadzie na garach-ja garnki (z inoxu) po gotowaniu jajek, ryzu czy makaronu przecieram spontexem (gabka z jedna strona scieralna, ale dozwolona do inoxu, nie rysuje go) PRZED wlozeniem do zmywarki, nawet bez plynu do naczyn, tylko dno i biale "obwodki" na sciankach. Inaczej musialbym codziennie wlaczac program intensywny 70°, a wole ekonomiczny 50°. Garnki wkladam do dolnego kosza dnem do gory. Uzywam tabletek (zwyklych) Una od Aldiego, lub marki Champion (te doradzone przez kol. Serwala). Garnki sa perfekcyjnie umyte, bez bialego osadu ani teczowych zaciekow, ktore zdarzaly mi sie wczesniej. Moze sprobuj tez w ten sposob, Hipka?-PRZED umyciem w zmywarce, ale to nie jest szorowanie na blysk, tylko przetarcie tych osadow po gotowaniu. Pozdrawiam wszystkich.
    Krater28
    Level 18  
    Witam przeczytałem cały ten post - spora lektura :)
    Było tylko raz napomknięte o zmywarce Amica ale nikt nie wypowiedział się na ten temat? Wynika to z braku wiedzy czy może nie watro się nimi interesować?
    Mam jeszcze sporo do przejrzenia w necie za różnymi modelami ale model Amica wydaje mi się ciekawy http://www.skapiec.pl/site/cat/300/comp/94150 - inox za niecałe 1600zł lub biała za niecałe 1400zł. Oczywiście będę zamawiał w najbliższym sklepie - internet daje mi wiedzę o funkcjach i o cenach. Tu jest jej opis (ale na cenę nie patrzcie) http://vizo.pl/cat90-id1194-zmywarka-amica-zwa-6628-i.aspx oraz bardziej szczegółowy opis funkcji w zmywarkach (inny model): http://www.dommarket.pl/amica-zia-6626-p-9650.html

Może powiem coś o moich założeniach:
    Programów nie musi mieć dużo, wskazany kolor inox, hałas 47dB lub mniej, temperatura co najmniej 70st. C, będą myte różne rzeczy, 60cmm, możliwość stosowania oddzielnych środków (chyba już wszystkie to mają?), 1/2 wsadu, zabezpieczenia przed zalaniem, czujnik brudnej wody -nie potrzebny,

Ta o której wspominam jest dla mnie wypasiona aż nadto ma nawet przyłącze ciepłej wody (w mieszkaniu jest bojler połączony z CO więc ciepła woda często się znajdzie bez użycia prądu).

Była mowa o rodzajach suszenia ta ma cuś takiego:
    "System Turbo drying: To system suszenia wentylacyjnego, które znacznie polepsza efektywność ostatniego etapu pracy suszenia. We wnętrzu nie pozostaje para wodna, a naczynia są idealnie suche i lśniące bez plam i zacieków."
    Trochę blablabla - a inne jak mają?
    Oczywiście niczego nie reklamuję tylko chcę wybrać zmywarkę. Co o niej sądzicie? Brakuje jej jakiejś przydatnej funkcji? - można coś jeszcze dołozyć czy jest już na maksa upchane :) (nie wiem czy ta ma głowicę do blach - dla mnie to mniej istotne) Czy może za tą cenę będziecie doradzać Bosch-a? - spełni jakiś moje oczekiwania za podobną cenę czy jednak powinienem dopłacić?
    Pozdrawiam.
    Jurek2805
    Level 21  
    raton laveur wrote:
    Uzywam tabletek (zwyklych) Una od Aldiego, lub marki Champion (te doradzone przez kol. Serwala).

U nas już nie ma Championa. Sieć tych marketów zmieniła od dwóch miesięcy się w Carrefour Express. Ze środków do zmywarek pod własną marką w tej chwili są: Carrefour i oznaczone czerwona jedynką.
    Ja z czerwoną jedynką mam przykre wspomnienia. Spróbowałem raz i podziękowałem. Może teraz jakość się poprawiła. Na opakowaniach "jedynki" pisze, że dla Carrefoura robi je firma Serwal z Pabianic.
    serwal
    Level 20  
    Skoro mamy oftopik i administracje jeszcze go nie zmankneła jak poprzedniego o pralkach.
    Widzisz Jurku.
    W Carrefurze oprócz tej jednyki są inne srodki do zwyraek. Jak chocby proponowane prze Ciebie tabletki pakowane po 64 szt za 30zł przez Global (dostepne tylko w Polsce) i tabletki które sotosuje Raton Laveur (45 szt. za 15 zeta) dostepne prawie we wszystkich europejskich Carrefurach.
    Skoro w Twojm Carrefurze Ekspresie niema innych srodków niz "1" to skad info o tabletkach pakowanych po 64 szt (za 30 zeta), tak zachwalanych przez Ciebie?
    Sugerujesz że serwal z "1" i ja to jedno?
    Poczytaj inne moje posty w tym dziale moze troche sie zdziwisz gdy znajdze takie gdzie proponuje urzycie srodków innych firm. A ta nieszczęsna "1" ma najkożystnieszą cene przy niezłej jakosci.
    W Rzeszowie była fima którach kiedyś robiła srodki do zmywarek, wiesz cos na ten tema?
    Jurek2805
    Level 21  
    serwal wrote:
    Skoro mamy oftopik i administracje jeszcze go nie zmankneła jak poprzedniego o pralkach.
    Widzisz Jurku.
    W Carrefurze oprócz tej jednyki są inne srodki do zwyraek. Jak chocby proponowane prze Ciebie tabletki pakowane po 64 szt za 30zł przez Global (dostepne tylko w Polsce) i tabletki które sotosuje Raton Laveur (45 szt. za 15 zeta) dostepne prawie we wszystkich europejskich Carrefurach.
    Skoro w Twojm Carrefurze Ekspresie niema innych srodków niz "1" to skad info o tabletkach pakowanych po 64 szt (za 30 zeta), tak zachwalanych przez Ciebie?
    Sugerujesz że serwal z "1" i ja to jedno?
    Poczytaj inne moje posty w tym dziale moze troche sie zdziwisz gdy znajdze takie gdzie proponuje urzycie srodków innych firm. A ta nieszczęsna "1" ma najkożystnieszą cene przy niezłej jakosci.
    W Rzeszowie była fima którach kiedyś robiła srodki do zmywarek, wiesz cos na ten tema?

Serwal ty czytaj dokładnie posty, bo mi ręcę opadają. O co Ci chodzi? Gdzie ja napisałem, że w oprócz "jedynki" nie ma tabletek Carrefour ? Zresztą jakie to ma znaczenie? "Jedynka" była robiona nie tylko dla Championa ale i dla hipermarketów Carrefoura jako najtańsza marka tak jak np. makaron, sok pomidorowy albo dla przykładu jakiś serek. I można ją znaleźć tak w Rzeszowie jak i we Wrocławiu albo np. w Warszawa Wileńska. Oprócz "jedynki" sa też tabletki Carrefour, które uważam za niezłe ale ich nie zachwalałem (niczego zresztą nie zachwalam tylko stwierdzam że coś jest takie a nie inne wg mnie).
    Co do zbiegu okolicznośći z Twoim nickiem to nawet przez chwile nie pomyślałem, że to może być tak odebrane i skojarzone. Jeśli tak to przepraszam.

Dodano po 21 [minuty]:

wściekły chomik wrote:
    Witam Wszystkich!

Proszę o radę, szukam zmywarki do zabudowy 45 cm.

ciach

Rodzina 2 osobowa, wkrótce pojawi się 3 osoba:)
    Priorytety: awaryjność, wydajność, cena do 1700 zł., poziom hałasu.

Proszę o opinie na temat w/w modeli.
    Z góry dziękuję za pomoc.
    Wściekły Chomik

Jeśli tylko masz możliwość pomyśl o szerokich na 60 cm. Dają większy komfort i są wydajniejsze. Szczególnie kiedy pojawi się maleństwo. Poza tym z garnkami w wąskiej będzie ciężko.
    wściekły chomik
    Level 2  
    Witaj!

niestety bez szans, w grę wchodzi tylko i wyłącznie 45 cm:cry:

Pozdrawiam
    Wściekły chomik