pawel.ccc wrote:
wiec to nie był błąd językowy, tylko nie odróżniasz magnezu od magnesu
hehe nieprobuj robic zemnie glupka,doskonale rozrozniam obydiw rzeczy wiec niewypisuj takich rzeczy pozatym temat jest oczym innym
pawel.ccc wrote:
To po pierwsze,
Po drugie, nie masz oczu ?
Nie widzisz różnicy w budowie raptora i sonica ?
Doskonale wiem czym sie roznia oba te przetworniki,ALE uogolnilem to tak samo jak ty mowiac ze glosnik leki gra slabo a ciezki dobrze co jest DUZYM UOGOLNIENIEM....
pawel.ccc wrote:
Różnica wagi wynika z technologii wykonania, ale rząd wielkości jest zbliżony
Wlasnie zalezy od techniki wykonania,pieknie to ujoles czyli jednak glosnik lzejszy moze byc lepszy poraz kolejny zaprzeczasz temu co mowisz
pawel.ccc wrote:
Porównaj te kilkanaście kg głośnika z STX-ami. Strach się do tych drugich dotykać
Po pierwsze to ja nigdzie nie napisalem ze stx sa dobrymi glosnikami wiec niewiem oczym mowisz po drugie czy miales okazje sluchac jakiegos stx?
po trzecie wiesz z czego sa robione kosze wiekszosci stx?
pawel.ccc wrote:
Po trzecie: napisałeś:
"pozatym dam przyklad glosniki bazaropwe czesto maja potezne magnesy i co dobrze grają"
co ma to do tego?
pawel.ccc wrote:
Duży procent głośników bazarowych i tweetery po 4,50 PLN/szt też mają magnesy neodymowe i co z tego ? Dlatego, że mają magnesy z tego samego materiału co Em Phaser NEO, to znaczy, że są lepsze ?
Usiłujesz manipulować informacjami.
Nigdzie tak nie napisalem,wiec nie prubuj mi nic wpiereac,ja niemanipuluje informacjami tylko ty je zle interpretujesz....co do bazarowego sprzetu to jeszcze niespotkalem chyba bazarowego suba z magnesem neodymowym....
pawel.ccc wrote:
Poza tym, zasada jest z grubsza zachowana, bo i raptor i sonic, są głośnikami z najwyższej półki. Od każdej reguły są wyjątki,
no od twojej regoly sa BARDZO DUZE WYJATKI....
pawel.ccc wrote:
poza tym solidność, czy masa głośnika jest tylko kryterium pomocniczym w odniesieniu do parmetrów akustycznych i elektrycznych, ale moim zdaniem świadczy o "porządnym" wykonaniu.
no glosniku swiadcza znacznie inne parametry,a o sile napedu swiadczy takze pewien parametr niewiem czy zdajesz sobie z tego sprawe....
pawel.ccc wrote:
Często jest tak, że duża masa głośnika związana jest z różnymi "ozdóbkami" i "bajerami", ale od czego masz oczy i rozum ?
no ale tu chodzi tylko iwylacznie oto ze to wlasnie te rzeczy podnasza wage
pawel.ccc wrote:
Dalsza dalsza dyskusja jest bezcelowa i nie na temat.
Jest jak najbardziej celowa czekam tylko az kotos jeszcze sie wyowie na ten temat