Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Ruter d-link 604. Po resecie nie można na niego wejść.

mario281 08 Jan 2007 00:18 1862 11
    mario281
    Level 13  
    posiadam ruter jak w temacie
    co jakiś czas ruter powodował ze strony sie nie otwierały po chwili znów działał . po odłączeniu zasilania działał przez jakiś czas ok ,po czym znów występował problem z otwieraniem sie stron. postanowiłem go zresetować przyciskiem z tylu RESET i od tej pory ruter nie działa w ogóle ,nie mogę w niego wejść , świecą tylko kontrolki.co mogło sie stać?
  • Helpful post
    nesca5
    Level 13  
    Wyczyściłeś nastawy [prawdopodobnie] i teraz jest pod adresem domyślnym 192.168.0.1 masz tu instrukcje :|
    ftp://ftp.abcdata.com.pl/d-link/Instrukcje_PL/DI-604_instrukcja_PL.pdf
    mario281
    Level 13  
    niestety to nie to instrukcję mam .
    ani pod starym ani pod adresem domyślnym 192.168.0.1 nie mogę w niego wejść ,nie odpala się okienko do logowania[/GVideo]
  • Helpful post
    gabic
    Level 14  
    Sprawdź jaki adres IP przypisywany jest jako brama dla komputera podłączonego bezpośrednio do routera i na ten adres spróbuj się dostać.
    mario281
    Level 13  
    za bardzo nie wiem jak to sprawdzić ruter po restarcie nie działa . w chwili obecnej jest podłączony jako swich i jakoś daje rade(działa) . ale problem nadal jest jak sie do niego dobrać?
  • Helpful post
    galaxy_938
    Level 24  
    wejdź w wiersz poleceń(start>uruchom>cmd) wpisz ipconfig/all no i zobacz, czy dostajesz z DHCP adres ip ;)
    mario281
    Level 13  
    ruter podłączony do komputera
    po wpisaniu polecenia ipconfig/all pojawia sie komunikat ze nie można odnaleźć pliku lub jego części...............................natomiast po wpisaniu ipconfig pokazały sie n/w wRuter d-link 604. Po resecie nie można na niego wejść.wpisy które mi nic nie dają :
  • Helpful post
    trocse
    VIP Meritorious for electroda.pl
    W 98 wpisz w uruchom: WINIPCFG, dostaniesz info szersze o IP, z tego co wpisales router pewnie ma IP 192.168.1.1 o ile masz ustawione auto w TCP/IP. Sprawdz w tym okienku co napisalem to zobaczysz jaki jest adres serwera DHCP o ile istnieje i adres routera takze bedzie podany. Zawsze mozesz zresetowac ten router trzymajac dluzej , okolo 20 sek, przycisk reset z tylu routera, wtedy jego adres wroci do normy 192.168.0.1.

ps.

ipconfig /all ( ze spacja )
    mario281
    Level 13  
    ruter jest zresetowany. ustawiłem auto w TCP/IP po czym uzyskałem okienko

Ruter d-link 604. Po resecie nie można na niego wejść.

ale dalej nie moge dostać się do okna logowania rutera
    gabic
    Level 14  
    mario281 wrote:
    ruter podłączony do komputera
    po wpisaniu polecenia ipconfig/all pojawia sie komunikat ze nie można odnaleźć pliku lub jego części...............................natomiast po wpisaniu ipconfig pokazały sie n/w wRuter d-link 604. Po resecie nie można na niego wejść.wpisy które mi nic nie dają :

ipconfig /all - niewpisałeś spacji
    mario281
    Level 13  
    dzwonilem do serwisu
    ruter ulegl uszkodzeniu.