Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

CAR300(D) Brak komunikacji

adamekns 03 Sep 2003 19:48 2550 11
    adamekns
    Level 14  
    Radio jak w temacie.Motorola HC05.Interfejs na MAXie.Poodcinałem wszystkie potrzebne nogi i wciąż brak komunikacji.Podpiąłem osobne zasilanie maxa i dalej nic.Próbowałem MOTOR05.EXE i MOTORALA CRACKER.Proc był kiedyś wyciągany, czy to znaczy że może być zabezpieczony?Proszę o porady.
    edziu
    Level 29  
    adamekns wrote:
    Radio jak w temacie.Motorola HC05.Interfejs na MAXie.Poodcinałem wszystkie potrzebne nogi i wciąż brak komunikacji.Podpiąłem osobne zasilanie maxa i dalej nic.Próbowałem MOTOR05.EXE i MOTORALA CRACKER.Proc był kiedyś wyciągany, czy to znaczy że może być zabezpieczony?Proszę o porady.

jak byłłbył zabezpieczony to podczas odczytu miał byś same FFFFF
    eystarczy odciąc 22 noge i 9 pin podłaczyć do masy
    SANDRA
    Level 20  
    Edziu jakie FF miałes kiedyś komunikację z zabezpieczoną 05-ką ?
    adamekns
    Level 14  
    To co proponuje Edziu zrobiłem na samym początku i nic.
    SANDRA
    Level 20  
    Mysle ze procek jest zabezpieczony znam firmy ktore tak robia tak ze czeka cie chyba kasownik aczkolwiek sprobuj wyjac procka i lap komunikacje na bezposrednio. Cuda sie zdarzaja ,
    Powodzenia
    SANDRA
    Level 20  
    Byc moze ktos kiedys wyjal procka bo mial taki sam problem jak Ty
    edziu
    Level 29  
    :arrow: Sandra - pisz pojedyńcze posty i Uzywaj przycisku zmień a nie co chwile kolejne posty powiadomiłem modelatorów o twoim zachowaniem
    a co do radia miałem zabezpieczone procesory również HC05 i HC11 przed odczytem ale komunikacje miałem jescze nie spotkałem radia co nie mogł sie skomunikować miałem casem kilka co nie mogłem sie skomunikować ale po walce się udało
    rada sprobuj na innym kompie
    sprawz zasilanie na TX i RX czy masz +5v jak nie to podepnij rezystory po TX i Rx 1K pod +5V kombinuj a powinno pujśc i sprobuj też na innym układie Max czasem pomaga
    SANDRA
    Level 20  
    Nie bede sie wdawał w polemikę staram się tylko pomóc choć polemizować potrafie długo i namiętnie. A co do 05 zabezpieczonych (jesli się mylę niech mnie ktoś z moderatorów poprawi ) to powiedz mi Edziu po co ludzie budują kasowniki ? Podejrzewam że miałeś 05 z wywalona sekcja EEPROM
    adamekns
    Level 14  
    Wszystkie metody sprawdziłem i nic.Czeka mnie chyba wyciąganie proca.
    edziu
    Level 29  
    SANDRA wrote:
    Nie bede sie wdawał w polemikę staram się tylko pomóc choć polemizować potrafie długo i namiętnie. A co do 05 zabezpieczonych (jesli się mylę niech mnie ktoś z moderatorów poprawi ) to powiedz mi Edziu po co ludzie budują kasowniki ? Podejrzewam że miałeś 05 z wywalona sekcja EEPROM

jeszcze nie miałem ale z czego mi wiadomo cary nigdy nie były zabezpieczane
    SANDRA
    Level 20  
    Nie bede sie wdawał w polemikę staram się tylko pomóc choć polemizować potrafie długo i namiętnie. A co do 05 zabezpieczonych (jesli się mylę niech mnie ktoś z moderatorów poprawi ) to powiedz mi Edziu po co ludzie budują kasowniki ? Podejrzewam że miałeś 05 z wywalona sekcja EEPROM. Zwróć też uwagę że Adamekns nie wygląda na nowicjusza . Gwarantuję Ci że wszystko co mu radzisz sprawdził przed napisaniem postu.
    adam white
    Level 27  
    Fabrycznie nigdy, ale mógł zabezpieczyć ten, kto robił poprzednio. Wyciągnąć, selftest ("kasowanie") i jak przjdzie-a należy uwzględnić możliwość uszkodzenia- zapisać EEPROM i do radia.