Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

vw sharan 2001 czujnik temp. od dodatkowego podgrzewania

peszt 09 Jan 2007 16:16 4173 1
    peszt
    Level 2  
    Post wstawiam juz drugi raz. Naprawde bardzo dziekuje za pomoc przy pierwszym razie, ale wszystkie wasze podpowiedzi dotyczyly webasto (moj blad bo sam tak napisalem). Ja nie mam webasto samego w sobie z regulacja, wlaczeniem i wylaczeniem. Mam tak zwane dodatkowe dogrzewanie silnika w ukladzie wodnym. Problem jest taki, ze powinno sie to dogrzewanie uruchamiac ponizej 5 stopni c, ale tak sie nie dzieje. Webasto spiete na krotko dziala, tak wiec podejrzewam awarie czujnika temperatury zewnetrznej. Otrzymalem zdiecie, gdzie ten czujnik powinien byc, ale tam go nie ma... to zdiecie dotyczy czujnika od webasto z ustawieniami, a nie tego dogrzewania. BLAGAM...CZY KTOS WIE GDZIE JEST TEN CZUJNIK TEMPERATURY OD DOGRZEWACZA? Serdecznie pozdrawiam:).
    Stefanek1
    Level 26  
    Jest pod szybą po stronie kierowcy.
    Aby się do niego dostać, wyciągasz przedział pomiędzy silnikiem a wycieraczkami, przykręcony na trzy śrubki, tak jak byś się chciał dostać do filtra kabiny - pyłkowego, zdemontuj też tą czarną nakładkę nad akumulatorem i wtedy wyjmiesz ostroznie poczynając od lewej strony /stojąc do samochodu/ i pociągając w lewo ten przedział.
    Na podszybiu po dwignią wycieraczki namacasz i w końcu zobaczysz wiązkę kabli, a za nią na zapince jest taki niebieski z metalowym łbem czujnik - to on.
    Pozdrawiam.