Cytat: Na własną odpowiedzialność... <SławeK>
Sławku, jeżeli radia są legalnego pochodzenia, to w rozkodowywaniu, zmienianiu menu, skoku skaningu w amerykańskich radiach i koloru żarówek

nie ma nic nielegalnego, to taka sama ingerencja jak chip tuning, podkręcanie komputerów PC, czy usuwanie fabrycznych immobiliserów ze sterowników samochodów, nikt nigdy tego nie zabraniał i nie zabrania i jeżeli sprzęt poddawany modyfikacjom jest legalnego pochodzenia i nie stanowi ogólnie pojętego zagrożenia, możemy sobie z nim robić co chcemy, a obydwaj dobrze wiemy, że ten zakaz liczenia na forum jest wbrew regulaminowi :
Cytat: Zabrania się wysyłania na publiczne forum materiałów łamiących polskie prawo.
bo obowiązuje zasada domniemania niewinności, a zrzucanie kodu z radia nie łamie absolutnie polskiego prawa, poza tym radia kodowane to albo stare heble niewiele warte, albo nie przydatne złodziejom nowe fabryczne, niewymiarowe i nie współpracujące z innymi pojazdami odbiorniki. Zakaz ten ma jedynie sens jako powstrzymujący zalewającą forum falę jednopostowców w potrzebie i oczywiście jako chroniący d...py robiących to za kasę naszych znajomych i powiedzmy to głośno i otwarcie, a nie owijajmy w bawełnę. Jak długo działam w branży, a to już 16 lat i jak wiele osób znam, nie słyszałem, żeby ktoś miał z tego powodu problemy. Oczywiście sam miałem ze dwa razy wizytę smutnych panów podjeżdżających polonezem caro z dwoma antenkami, ale chodziło im tylko o to, czy ktoś nie proponuje mi od czasu do czasu jakichś lewych radyjek, mimo, że nie osobiście, ale świadczę również usługi radio-code nie ukrywając tego i wystawiając paragony.