Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

smart clip - akutualizacja - prosze o rade

manius999 12 Jan 2007 22:17 903 5
    manius999
    Level 14  
    witam. panowie moze dla was to logiczna i prosta sprawa ale ja nie bede wstydzil sie zapytac. kto pyta nie bladzi. stalem sie posiadaczem smarta bez s card. zainstalowalem smart moto 1.23 i jak podlaczam smarta pisze zeby aktualizowac. na stronie jak klikne aktualizacje to pisze ze nie ma podlaczonego dongla smart clip. zrobilem juz wszystko co pisza na stronie. ustawienia portu w biosie, itd. ale nic to nie daje. czy bez s card nie zrobi nic?? bo problem w tym ze nigdzie nie ma scard i potrwa to tydzien prynajmniej. dla was to pewnie nie pierwszyzna ale ja nigdy nie uzywalem smarta wiec pytam. prosze o porade. dziekuje i pozdrawiam
    kemot_81
    Level 15  
    rozumiem, że smart-clip sprawny i orginał (dobrze zasilony >500mA)?
    smartmoto 1.23 służy do obsługi smarta bez scard. Musisz zrobić update clipa do v2.26 na stronie
    http://www.smart-clip.com/upgrade.php
    Tylko IE i w zabezpieczeniach przeglądarki włącz activeX.Jeśli się załaduje wybierasz opcje bez s-card i przeprowadzasz aktualizację po tym odpalasz smartmoto, zaznaczasz kompatybilność i szukaj. Powinno chulać.
    manius999
    Level 14  
    activex ustawione zgodnie z opisami, odpala sie strona wiec IE sprawne, klikam conekt, znajduje mi clip serial
    Firmware version: 1.24
    login... OK
    Server firmware version: 3.11
    Clip warranty period:
    starts with the first firmware update
    EEPROM test successfull,reporting... OK
    Checking dongle... failed
    No any Smart-Clip dongle found.
    Please connect dongle and try again.
    no i tyle w tym temacie. co dalej??
  • Helpful post
    xion6456
    Level 18  
    na moje oko masz juz wyzsze oprogramowanie w clipe wiec tylko na s-card to bedzie smigalo ale jesli sie myle to prosze mnie poprawic.
    plitom
    Level 28  
    Tak jak poprzednik napisał smartmoto jest w wersji 1.24 a ostatnia działająca wersja smartmoto bez s-card to 1.23
    manius999
    Level 14  
    to dzieki i pozdrawiam . temat zamkniety