Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Protel 2.0.4 biblioteki elementow PCB

Tryki 05 Sep 2003 17:43 4172 4
Altium Designer Computer Controls
    Tryki
    Level 12  
    Witam
    pozsiadam program do projektowania PCB Protel 2.0.4 ( jest to wersja duzo jeszcze przed 98 ale mi to nie przeszkadza ) lecz szukam jakiś bibliotek elementów do niego. Głównie chodzi mi o układ scalony 56 pin gęsty lub jakiś większy. Tylko nie wiem skad wziąść te biblioteki. Więc pytam może ktos urzywał tego kiedyś i ma jakieś biblioteki.

martryki(malpa)poczta.onet.pl
    Pozdrawiam
  • Altium Designer Computer Controls
    Pi-Vo
    Level 37  
    Najlepszy sposób to konwersja bibliotek z nowszych wersji Protela do starszego formatu.Ja w ten sposób konwertowałem biblioteki z DXP którego nie używam do formatu 99SE.Jedyny mankament to że musisz zainstalować nowsze wersje Protela których użyjesz tylko do tego celu ,ale może przy okazji przejdziesz na nowszą wersję?Lepsze to niż tworzyć to co fachowcy już stworzyli i trudno to zrobić lepiej niż oni.
  • Altium Designer Computer Controls
    Tryki
    Level 12  
    Może mi podeślesz jak jeszcze masz na hdd wazne to dla mnie jest.
    Pozdrawiam
    Pi-Vo
    Level 37  
    Jak byś napisał dokładniej jakie footprints (do jakich elementów) najbardziej potrzebujesz i jakiego masz dokładnie protela to będę wiedział jakie biblioteki i w którym formacie zrobić i wysłać.Przypuszczam że Twój Protel to Protel For Windows z 94 roku ale napisz bo jak dam za nowy format to ich nie otworzysz.
    Tryki
    Level 12  
    Więc tak
    Protel 2.0.4 taka wersja przynajmniej tak pisze
    Codzi mi głównie o elementy do projektowania płytek drukowanych a tak konkretenie to o SDIP 56 lub wiekszy. taki scalaczek z gęstymi nogami ale wygląda jak zwykły dip.

Jeśli możesz to podeślij coś.
    Pozdrawiam