Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Który odtwarzacz dvd - Denon 1930 ,HK -27 , Onkyo DV-SP 504

mario1965 19 Jan 2007 09:37 2548 3
    mario1965
    Level 11  
    Witam chciałbym zakupić dobry odtwarzacz dvd do 1200zł. ,który podłączę do telewizora 32 " poprzez wyjście Component .Chciałbym aby odtwarzacz miał możliwie najlepszy obraz ,oraz dzwięk- (podłączenie aplituner z wyjściem 5,1 przewód coaxial ).Wybrałem 3 marki z których chciałbym wybrać 1 model tj. 1-HARMAN KARDON DVD 27 ,2-DENON DVD 1930 .3- ONKYO DV-SP 504 .Może ktoś mi pomoże w optymalnym wyborze sprzętu .Niestety w moim mieście nie mogę porównać żadnego z modeli ,ponieważ żaden sklep tak drgich dvd nie posiada .Chciałbym dodać ,że częściej oglądam filmy na dvd niż słucham płyt cd (70 do 30 %.).Bardzo proszę o pomoc.Oto pomocny link - http://www.euroas.pl/kategoria/rtv/odtwarzacze-dvd/
    komunista
    Level 10  
    Witam ja też mam podobny problem nie wiem czy lepszy jes Harman 27 czy Denon 1930 ????:?:
    mk20
    Level 26  
    Wybrałbym Onkyo podaje cytat z opisu jednej z firm :
    Poprzednik najnowszego uniwersalnego odtwarzacza DVD Audio/Video / SACD firmy Onkyo, model DV-SP503E, zdobył wysokie uznanie wśród klientów i specjalistów z prasy branżowej. Nowy odtwarzacz DV-SP504E, wnosi w świat kina domowego współistniejącego z dźwiękiem stereo, dodatkowe właściwości, które spowodują, że również on zajmie czcigodne miejsce wśród najlepszych urządzeń tego typu na rynku. Do rozwiązań technicznych zdecydowanie poprawiających jakość brzmienia uzyskiwanego z odtwarzacza należą: Direct Digital Path oraz Vector Linear Shaping Circuitry (VLSC).

Pierwsze z nich, Direct Digital Path, to rozwiązanie stosowane przez Onkyo w droższych modelach, polegające na doprowadzeniu sygnału w postaci cyfrowej, bezpośrednio z toru odczytu do wyjściowych gniazd cyfrowych. Do połączenia wykorzystywany jest przewód wysokiej jakości. Przetransportowanie sygnału jakby ponad wszystkimi obwodami znajdującymi się na płycie głównej odtwarzacza, zapewnia, że sygnał odczytany z płyty, dotrze do dekodującego go amplitunera A/V z minimalnymi tylko zakłóceniami. Czysty sygnał wejściowy stanowi podstawę dla dekodera do wytworzenia dźwięku przestrzennego najwyższej jakości.

Drugie rozwiązanie czyli Victor Linear Shaping Circuitry (VLSC) to forma filtru analogowego, który „wydobywa” czystą muzykę z jej już zdekodowanej ale jeszcze cyfrowej formy. Obwód z wielką prędkością dodaje do siebie wektory napięcia, które powstają w wyniku odzwierciedlenia zmian jakie następują po odczycie dwóch sąsiednich próbek cyfrowych.

Oprócz tych dwóch opisanych wcześniej rozwiązań specjalnych w DV-SP504E odnajdziemy także szereg bardziej tradycyjnych zabiegów, zapewniających uzyskanie doskonałego efektu końcowego takimi. Należą do nich bardzo solidna stalowa obudowa wykończona od przodu aluminiową szczotkowaną ścianką, wysokiej jakości konwertery dźwięku i obrazu, PAL/NTSC Progressive Scan, a także, co charakterystyczne dla odtwarzaczy Onkyo, stała aktywność wszystkich wyjść wizyjnych. Nowy odtwarzacz Onkyo potrafi także poradzić sobie z odczytaniem obrazów w standardzie HD JPEG.

Jak przystało na nowoczesne urządzenie, odtwarzacz DVD/SACD Onkyo DV-SP504E posiada wyjście HDMI. Odtwarzacz wyposażony w konwersję sygnału DVD do postaci 720p/1080i, dzięki czemu możliwie jest odtwarzanie filmów na zaawansowanych technologicznie ekranach z jakością dotąd niespotykaną w tym przedziale cenowym.

Właściwości:

Odtwarza: DVD-Audio, DVD-Video, DVD-R/RW, DVD+R/RW, Super Audio CD, CD-R z MP3, CD-R z WMA, CD-R/RW, CD-R z JPEG, CD-R z HD JPEG, Video CD, Audio CD.

Odtwarza: DivX®
    Dekodery: DTS® i Dolby® Digital
    Wyjście HDMI
    Konwersja sygnału wideo do 720p/1080i
    PAL/NTSC Progressive Scan
    DAC Audio 192 kHz/24-Bit
    DAC Video 108 MHz/12-Bit
    Direct Digital Path
    VLSC (Vector Linear Shaping Circuitry)
    1 cyfrowe wyjścia audio – optyczne
    1 cyfrowe wyjścia audio – koaksjalne
    Wyjście cyfrowe sygnału 96kHz
    1 Wyjście wizyjne komponent
    1 Wyjście wizyjne kompozyt
    1 Wyjście S-Video
    1 Wyjście RGB (SCART)
    OSD
    Programowanie do 32 utworów
    Aluminiowy panel przedni
    Sterowanie RI
    Pilot zdalnego sterowania
    mario1965
    Level 11  
    W zasadzie nie potrzebne mi jest wyjśvie HDMI ,gdyż podłączę go do telewizora ale wyjciem Componentowym ,co myślicie o tym ??,słyszałem że Harman Kardon też jest niezły ale ma gorsze przetworniki od Denona 1930 ,czy mam na to patrzeć czy też jest to chwyt marketingowy ?