Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Honda Civic 93r sedan co wrzucic do przodu??

faziix 20 Jan 2007 00:16 1310 8
    faziix
    Level 12  
    Zostałem szczęśliwym posiadaczem ww samochodu :D Co prawda posiada on jakieś tam głośniki ale jakość dżwieku pozostawia wiele do zyczenia. W pierwszej kolejności chciałbym zajac sie przodami, a że mam dość ograniczony budżet chcialbym cos taniego i dobrego, co zagra przyzwoicie pod samym radyjkiem ;) Radio ktore posiadam to JVC KD-G411. Przegladajac allegro natknalem sie na Phonocary y - line w dosc rozsadnej cenie 119 zl.

Chcialbym abyscie sie wypowiedzieli co o nich sadzicie i o tym jakiego dzwieku mozna sie po nich spodziewac oraz czy konieczne bedzie wygluszenie drzwi ;) Za odp z gory dziekuje :)
    Pozdrawiam
    KarQ_
    Level 13  
    W zupełności wystarcza jesli wygluszusz drzwi. Ja zmienialem tez kable bo te seryjne wygladaly jakos mizenie po paru latach, a efekt byl naprawde znaczacy.
    pekape
    Level 10  
    zmieniłem w ostatnim czasie u mnie zwykłe głośniczki 10 cm na właśnie te phonocary zestaw odseparowany, wygłuszyłem drzwi i grają jak dla mnie rewelacyjnie jak za tą cenę, działaja też pod samym radiem.
    crazy_88
    Level 42  
    mozesz sie zainteresowac takze troszke drozsza seria phonocar titanium 60/120w
    KarQ_
    Level 13  
    Tatanium pojda pod samym radiam czy bez wzmacniacza sie nie obejdzie?
    faziix
    Level 12  
    Ok wielkie dzieki za info ;) Mam jeszcze jedno pytanko. Do zaklejenia dziur odpowiedni materiał bede miał ale nie chce wydawac za bardzo kasy na maty wygłuszające stąd w mojej głowie zrodził sie dziwny pomysł :D
    Mam w szafie niepotrzebne grube karimaty z pianki polietylenowej które z jednej strony pokryte są czyms w rodzaju foli aluminiowej. Czy one do takiego skromnego wygłuszenia by sie nadawaly? A jak tak to czym to przyklejac? Pozdrawiam
    KarQ_
    Level 13  
    Własnie przed paroma minutami zadale pyatanie o jakis zastepczy pomysl na wygluszenie :) Czytalem ze ktos ten najwiekszy otwor zakryl plyta MDF do ktorej przykleil pierscien do glosnika, reszte wygluszyl jakas gabka i mata dekarska.

Choc jesli auto ma ci sluzyc dluzej to zainwestuj, ja utopilem kase, bo wygluszylem 2 miesiace temu drzwi i sprzedalem auto, ale warto bylo, a montaz do samych kieszeni to porazka.
    qstosz
    VIP Meritorious for electroda.pl
    chyba jednak lepiej będzie raz a porządnie!
    czyli mata!