Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Wyszukiwarki naszych partnerów

Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
Europejski lider sprzedaży techniki i elektroniki.
Proszę, dodaj wyjątek elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Sherwood RV-4050R(cisza z głosników)

Brodacz83 20 Sty 2007 15:57 2248 9
  • #1 20 Sty 2007 15:57
    Brodacz83
    Poziom 9  

    Witam....
    NO wiec mam taki problem ,ze po podłączeniu sprzetu cisza z głosników...:(...
    Podłączyłem altusy 110 zdaje sobie sprawe ze ten ampli ma cos koło 50 wat i jest to troszke za mało jak na te głosniki i czy przez to mogłem spalic ten amplituner...
    Kupiłem go na allegro za dosc okazyjna cene ale miał byc sprawny...
    Gdy podłącze głosniczki 5 wat i dam na maksa pokrętło głosnosci to wtedy słychac ale bardzo słabo :/...
    Od godziny jest właczony z jednym altusem i strasznie sie grzeje oczywiscie ciągle cisza :]...

    Źle podłączyc chyba niema co...tak wiec prosze o rade co ewentualnie sprawdzić...ewentualnie czy dałem sie poprostu nabić w butelke:/...

  • #2 20 Sty 2007 18:53
    michał 1985
    Poziom 27  

    Może ma taki przycisk jam Muting?I jest on włączony?A próbowałeś na innym wejściu?Moze coś nie tak.Albo kable podłaćzeniowe są poprzerywane?

    Dodano po 4 [minuty]:

    Napewno masz wciśnięte MUTE

    Dodano po 7 [minuty]:

    Sprawdź na pilocie.Też tak miałem z Kenwoodem i myślałem że też nie gra.Był tylko lekki szum

  • #3 20 Sty 2007 20:55
    Brodacz83
    Poziom 9  

    ...tylko ze tam nie ma pilota :D...kabelki nowe...:/...no ale jednak na maks glosnosci cos tam slychac a "muting" odcina chyba całkiem sygnał....

    ....jak daje na maksa glosnosc to sie wylacza z przegrzania i nierozumiem tego czemu sie tak grzeje skora cisza....

  • #4 21 Sty 2007 09:37
    michał 1985
    Poziom 27  

    jak to nie masz pilota??Przecież on ma w zestawie.A na mim jest chyba ta funkcja.Tak odcina ale zawsze coś słychać jak dasz na max.Albo masz gdzieś zwarcia?Dlatego się grzeje.Szukaj po przyciskach na nim czy nie ma MUTE.A jak nie to masz lipę jak nie masz pilota.

    Dodano po 6 [minuty]:

    A gdzie ty podłączasz kolumny?Na jakie wyjście?Powinieneś na Front main.

  • #5 21 Sty 2007 10:15
    Brodacz83
    Poziom 9  

    ...no własnie ze nie było pilota i wiedziałem o tym przed zakupem...
    ...co do tego mute to jak sie przyjrzeć na wyświetlaczy jest mute ale nie jest podswietlone tak wiec wnioskuje z tego ze jednak nie jest załączone...

    ...tak podłączam do main czasem tez do center i cały czas cisza :(...

  • #6 21 Sty 2007 11:09
    michał 1985
    Poziom 27  

    A gdzieś zwarcia nie ma?Bo skoro się nie świeci Mute to chyba masz rację ż nie jest aktywne chociaż mogę się mylić?A masz miernik?Bo może masz stałe napuięcie na wyjściu a to by oznaczało spaloną końcówkę mocy.Albo jeszcze może podłacz do innych wejść może któreś jest trefne.Posprawdzaj wszystko.

  • #7 21 Sty 2007 14:41
    Brodacz83
    Poziom 9  

    ...na wszystkich wejsciach sprawdziłem...i to samo :/...

    ...miernikiem ewentualnie sprawdze jutro...moze cos jeszcze posprawdzac??

    ...a sygnal dostarczam z komputera...

  • #8 21 Sty 2007 14:56
    michał 1985
    Poziom 27  

    A napewno masz dobre te kable z kompa?Sprawdź je że coś z karta muzyczną nie tak albo nie to wyjście tam jest ich kilka.A może podaj sygnał z kompaktu radia itp.

  • #9 21 Sty 2007 15:24
    Brodacz83
    Poziom 9  

    ...kabelki specjalnie nowe kupiłem...:]
    ...do karty mam podpiety zestaw 5.1 i wszystko gra ok...
    ...na radiu to samo..:[...a moze faktycznie cos trzeba z pilota ustawic:/ czego nie ma na panelu postaram sie jeszcze dzis kupic jakis pilot uniwersalny...

  • #10 03 Mar 2007 15:20
    adamkaktus
    Poziom 16  

    bez pilota ta maszynka jest mało warta.wszystko co potrzebne do życia znajduje się w tym modelu na pilocie.ma ktoś może schemat do niego? bo u mnie po przełączenie w tryb dolby pierdzą wszystkie głośniki.pozatym skubany się grzeje na radiatorze i na trafo. w trybie stereo wszystko ok ale się grzeje także.jakby miał ktoś jednak schemacik to na maila proszę: adamkaktus(malpa)wp.pl

TME logo Szukaj w ofercie
Zamknij 
Wyszukaj w ofercie 200 tys. produktów TME
TME Logo