Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z obrazem - Sharp CV3730SC 14cali

gracus7 21 Jan 2007 22:58 912 3
    gracus7
    Level 26  
    Telewizorek chodzi poprawnie do pewnego momentu gdy nagle znika obraz, pojawiają się ciemne skośne pasy a każda próba przełączenia programu pilotem pokazuje kolejną usterkę. Telewizor nie reaguje na pilota według poleceń a robi zupełnie co innego czyli wrzuca jakieś inne programy i nie można nic ustawić! Wygląda to tak jakby procesor głupiał! Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa gdyż TV na codzień stoi na dyżurce gdzie często używane sa nadajniki radia przemysłowego, u mnie w domu tv pracuje przez tydzień przez 24 godziny na dobe i nic nie widzę a jak postawię go na dyżurce to po kilkunastu godzinach znów to samo.
    O co może chodzić w tym modelu?
    modelmar7
    Level 15  
    Nie znam tego modelu, myślę jednak że kłopoty nie wynikają z zakłóceń powodowanych przez urządzenia nadawcze. Proponuję zwrócić uwagę na zawilgocenie pomieszczenia (dyżurki) może klawiatura lokalna zaczyna szwankować lub temperaturę panującą w pomieszczeniu (któryś z elementów może się przegrzewać.
    ALUŚ
    Level 36  
    Witam !

To co Kolega modelmar7 podpowiada jest prawdopodobnie trafne .

Zrób tak ,jeżeli obraz zacznie wariować to podgrzej go suszarką do włosów lub innym źródłem ciepła a jeżeli to nie pomorze to zimnym powietrzem .
    gracus7
    Level 26  
    hmmm..... jednak pomieszczenie to jest dyżurką w komendzie policji i jest tam sucho i czysto wszędzie płytki i ogrzewanie i stoi tam wiele urządzeń typu monitory itd a tylko ten TV podłączony pod kablówke świruje inny tv w zastępstwie chodzi OK!