logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Tuner analogowy Amstrad-co zrobic zeby poogladac PL programy

muzzle27 24 Sty 2007 12:55 2396 2
REKLAMA
  • #1 3481495
    muzzle27
    Poziom 10  
    Witam,

W mieszkaniu ktore wynajmuję jest zainstalowany tunera satelitarnego Amstrad SRX350 z podlaczoną anteną sat.
    Jestem totalnie zielony w temacie anten satelitarnych, ten tuner wg wlasciciela jest teraz ustawiony na Eutelsat.

Chcialem wiec poogladac sobie TVP Kultura, ktora wg. informacji na stronie nadaje o takich parametrach:

> Eutelsat
    >
    > • Satelita: Eutelsat W3A
    > • Położenie: 7º E,
    > • Numer transpondera: B6
    > • Częstotliwość nośna: 11,175 GHz,
    > • Polaryzacja: V, • System nadawania: MPEG2,
    > • S/R: 27500 Mb/s,
    > • Fec: 3/4
    >
    > SID: 105
    > Video PID: 516
    > Audio PID: 690
    > NIT: 126
    > TID: 30600

..niestety na 11,175 GHz zlapalem jakis "dziwny" niemiecki program ;) Czy ktos zyczliwy moglby mnie naprowadzić na to jak ustawic ten program, ew. co musialbym kupic zeby odbierac programy rowniez z HotBirda?
    Dowiedzialem się ze zainstalowany konwerter ma zbyt maly zakres zeby "zlapac" wymagane programy z HotBirda..

Obecnie mam same kanaly niemieckie- mtv, pro7, rtl, cnn i takie tam.. a chcialbym ogladac TV4, TVN7 i wspomnianą TVP Kulturę ktore są na HotBirdzie.
  • REKLAMA
  • #2 3481551
    msgow
    Poziom 27  
    Ocena: 87
    Witam
    Na hotbirdzie 13st E w analogu są nadawane 4 rogramy
    10815H - Duna tv
    11319.50V- tv5
    11504 - TVN
    12128.26h Magyar
    i to wszystko
    Moja rada kupno nowego konwertera i tunera cyfrowego.
    TVP Kultura jest nadawany cyfrowo jako program wolny tzn da się odebrać darmowo.
    Na Eutelsacie jest na tej częstotliwości ale nadawany jest cyfrowo
    Pozdrawiam.
  • #3 3481591
    KIEROWCA_VW
    Poziom 35  
    Ocena: 675
    Witam
    Skoro to tuner analogowy to ustawiony jest prawdopodobnie na Astrę 19,2E (tam znajdują się kanały które teraz odbierasz).
    Na satelicie Eutelsat W3A 7E nie ma przekazu analogowego.
    Aby odbierać polskie kanały:
    -przestaw antenę na satelitę HOT BIRD 13E (uzyskasz tylko 4 kanały w tym 1 po polsku TVN)
    -kup sprzęt cyfrowy(tak jak wspomniał kolega powyżej), wtedy uzyskasz dostęp do wielu kanałów także w języku polskim
    -
REKLAMA