Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Magnetowid Panasonic NV-SD400 -brak obrazu

zyga 25 Jan 2007 12:59 2183 6
  • #1
    zyga
    Level 15  
    Podczas odtwarzania kasety, czy programu z tunera jest g這s ale brak obrazu. Ekran niebieski z dwoma bia造mi pionowymi pasami. Zdarza sie 瞠 video pracuje dobrze i wtedy wszystko jest OK.Obraz stabilny, czysty,a stop klatka jest rewelacyjna.
  • #2
    Krzychu7
    Level 40  
    Witam. Zacznij od sprawdzenia, czy nie ma zimnych lut闚 na p造tce z elektronik.
  • #3
    jac.mat
    Level 14  
    Z ty逝 masz taki prze陰cznik, kt鏎y jest opisany jako test.Sprawd jego po這瞠nie mo瞠 nie ma na nim dobrago kontaktu.
  • #4
    zyga
    Level 15  
    Prze陰cznik nic nie zmienia, (a poza tym test jest raczej czarno-bia造) ,a pasy s bia貫 na niebieskim tle i nie s przez ca造 ekran i s w御kie wygl康aj raczej jak dwie grubsze pionowe kreski ..Sygna na TV jest podawany przez EURO.
  • #5
    zyga
    Level 15  
    Je瞠li nie wiadomo jaka to usterka to mo瞠 jest mo磧iwo嗆 zrobienia w trybie autodiagnozy i mo瞠 co da rad wywnioskowa z kodu b喚d闚.
  • #6
    roman1952
    Level 11  
    W tych modelach sygna testu ma posta dw鏂h pionowych kr鏒kich pas闚 na niebieskim tle i jest widoczny na ekranie TV gdy magnetowid po陰czymy przez EURO.Dlatego nale篡 sprawdzi prze陰cznik TEST
  • #7
    zyga
    Level 15  
    Magnetowid mia zimne luty przed w陰cznikiem . Sprawa raczej prosta ,ale trzeba rozebra ca貫 video.Dzi瘯i