Elektroda.pl
Elektroda.pl
X

Search our partners

Find the latest content on electronic components. Datasheets.com
Elektroda.pl
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Sound Blaster 128 Vibra nie wydaje zadnego dzwieku

26 Jan 2007 02:13 1176 2
  • Level 13  
    Mam karte dzwiekowa SB 128 Vibra. Jest ona na chipsecie CT5880, a jej oznaczenie to CT4810. Najpierw myslalem ze to zwykla 128, ale potem znalazlem ze to 128 vibra. Po zainstalowaniu sterow niby wszystko jest ok, ale karta nie wydaje zadnego odglosu. Podlaczalem rozne glosniki, sluchawki i nic nie leci. Wszystko jest popodglaszane. Co z tym zrobic. Dodam jeszcze ze jak myslalem ze to zwykle 128 to instalowalem takie sterowniki, ale wywalalo bledy ze nie moze znalezc pliku i w gruncie czego sie nie instalowalo, ale na tych od 128 vibra jest normalnie. Mam Windowsa Me. Mam jeszcze jedno pytanie. Czy pod tym systemem da sie odpalic Audigy ES? W ogole jak ja zainstalowac nawet na XP bo wywala mi zawsze blad ze nie znaleziono urzadzenia Creative Sound Blaster.
  • Level 40  
    czy płyte główną masz z muzą ?? jak tak to ją wyłącz audio w biosie.
    Czy jesteś pewny że katra jest sprawna (XP jej nie wykrywa) ? Spróbuj zmienić port PCI i przeczyść gumką złącza karty z obu stron sprawdz czy dobrze wsunąłeś karte do PCI.
    Jeżeli na karcie masz zworki do ustawień przerwań to czy zgadza się to z ustawieniami w autoexecu i w menadzerze urządzeń.
    Czy w menadzeże urządzeń nie ma błądów i knfliktów karty audio? czy poza tym że masz wszystko na najgłośniej nie masz wciśniętego wycisz?
    i ostatnie pytanie czy w dobre gniazdo wkładasz głośniki?
  • Level 13  
    Nie. Moja plyta glowna to ASUS P3B-F wiec dzwiekowki w niej nie ma. Karty dobrze sa wsuwam do PCI bo sa rozpoznawane przez system. W menadzerze nie ma konfliktow. Vibra jest instalowana prawidlowo i widnieje juz ze sterwonikami w menadzerze urzadzen. Nie mam wcisnietego wycisz. Sprawdzalem na kazdym gniezdzie, a dzwieku jak nie bylo tak nie ma. A co do Audigy to kiedys udalo mi sie ja zainstalowac, ale jak to juz nie pamietam, a teraz zawsze wyskakuje ze nie znalazl urzadzenia Sound Blaster. I czy taka karte da sie na Me zainstalowac? Bo sterownikow nie znalazlem.

    Dodano po 4 [godziny] 54 [minuty]:

    Czy znajdzie sie jakas osoba ktora moze mi pomoc?? :/ Szukam i szukam, ale problemu rozwiazac nie moge.