Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Problem z ECHOSTAREM Cyfrowego Polsatu

P.Grzegorz 26 Jan 2007 08:59 1487 4
  • #1
    P.Grzegorz
    Level 10  
    Zamontowałem u znajomych zestaw: antena sat.85, 2 konwertery QUAD(astra/hotbird), antena szerokopasmowa siatkowa.Sygnał z tych urządzeń sprowadziłem do dwóch switch-y AXING 5/2(dlatego do dwóch ażeby uzyskać odbiór w 4 pokojach, w każdym pokoju zakończyłem kabel sat.gniazdem końcowym RTV/SAT. Antenę sat. ustawiłem dobrze i na tunerze Echostar cyfrowego polsatu mam brak sygnału – a wystarczy wyjąć i włożyć ponownie kabel antenowy do tunera echostar i sygnał jest w porządku ale gdy tuner wyłączę i znowu ponownie włączę to znów mam brak sygnału. Dokładnie tak samo jest gdy pominę gn.końcowe.Proszę o pomoc!:?:
  • #2
    adrena
    Level 20  
    Jeżeli jesteś pewnien poprawności wykonach połączeń spróbuj na innym tunerze. Jezeli sytuacja się powtórzy wymień na Viper-y.
    Pozdrawiam !
  • #3
    pajo21
    Level 35  
    Miałem podobny problem z diseqami Vipera i wystarczyło pozamieniać przewody w disequ.Tylko że to Polsatowskie Echostary to badziewne tunery i problem też może być w samym tunerze.
    Moim zdaniem axing jest lepszy od Vipera.
  • #4
    Caporeira
    Level 14  
    jak kupujesz diseka to powiedz sprzedawcy ze chcesz pod echostara i powinien Ci doradzic ktory z nim bardzo dobrze pracuje , musi wiedziec co i do czego sprzedaje :) mi przynajmniej doradzil bo o to spytalem :)

    mam diseka ktory bardzo dobrze wspolpracuje z fergusonem jak i philipsem ale na echostarze juz go nie ustawilem :(
  • #5
    P.Grzegorz
    Level 10  
    Dzięki za podpowiedzi - napewno je wykorzystam!