Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Elektroda.pl
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

Peugeot 607 2.2 HDI Akumulator od elektroniki

28 Sty 2007 15:16 16944 12
  • Poziom 22  
    Witam wszystkich mam problem z 607 z 2002 r, a mianowicie zapala sie komunikat o rozładowanym akumulatorze po przestanej nocy. Inne objawy to wykasowane pamięci w radiu, komputerze, brak reakcji na pilota, po przekręceniu kluczyka w pierwszej chwili brak kontrolek natomiast po przekręceniu na starter auto odpala wszystko wraca do normy poza informacją na lcd o rozładowanym aku . W tym autku jest gdzieś drugi akumulator do podtrzymywania napięcia i myślę ze moze to jego wina.
    Co wy na to ?
    Pozdrawiam
  • Poziom 26  
    No to sprawdz ten akumulator (w bagażniku koło prawego nadkola pod wykładzinami)będzie chyba do wymiany.
  • Poziom 22  
    Witam ponownie akumulator wymieniony na nowy ale po 4 godz znowu rozładowany i te same objawy prąd który pobierany jest z accu to 3-8A przez 30s od zamknięcia auta potem spada do ok 1A wszystkie widoczne odbiorniki wyłączone , i z moich obserwacji wynika ze po wyjęciu bezpiecznika nr5 tj: przyrządy ,transponder, klima i sys audio prąd spada o jakieś 300mA a więc pobór dalej zostaje za wysoki na poziomie 650mA . Jak by ktoś coś na ten temat wiedzial to proszę o pomoc.
  • Poziom 17  
    1A to duzo za duzo.musisz poszukac co ciagnie nadmierna ilosc pradu.moze to byc np radio nieraz sie ztym spotkalem ze radio bylo wylaczone a pobieralo prad bo np koncowka mocy sie nie wylaczala.

    Dodano po 1 [minuty]:

    sory nie doczytalem ze sys audio odlaczony
  • Poziom 22  
    tam jest oddzielny wzmacniacz w bagażniku i jest zasilany z głównego accu nie jest prosto tam coś odłączyć bo wszystko sterowane jest z BSI nawet system audio-video-navigacja wykorzystują ten sam monitor co komputer pokładowy.
  • Poziom 26  
    A może masz podłączony alarm,fabryczna syrena pod prawym przednim nadkolem widoczna pod autem i narażona na błoto i wodę.
  • Poziom 22  
    Witam ponownie problem nie rozwiązny sprawdziłem wszystko co przyszło mi do głowy i nic nie znalazłem ale zuważyłem ze po zamknięciu auta po 10min włącza sie monitor komputera, klimatyzacja , pojawia sie oświetlenie deski i na wyswietlaczach pojawiają sie same zera i wtedy pobór prądu to ok 7-9A moje podejrzenie pada na BSI i nie wiem do czego dalej sie zabrac ?
  • Poziom 22  
    Witam ponownie problem rozwjązany w polowie uszkodzone BSI po wymianie wszystko ok z tym ze po przekreceniu kluczyka pojawia sie info o zablokowanym immo i tu potrzebuje pomocy .
    Czy wie ktos jak zaprogramowac uzywane BSI w tym aucie ? Pomocy !!
  • Poziom 13  
    Jest to możliwe, chociaż wymaga trochę pracy. Dobry autoryzowany serwis załatwi sprawę.
  • Poziom 22  
    dobry autoryzowany serwis nie jest w stanie zaprogramowac używanego BSI po prostu program na to nie pozwala !!! jest to programowane po nr nadwozia i wyposażeniu auta a bsi musi byc czyste
  • Poziom 13  
    Dlatego napisałem dobry serwis a nie każdy. Specjalnie to podkreśliłem.
  • Poziom 22  
    Dzieki wszystkim za podpowiedzi BSI juz przeprogramowałem i wszystko jest ok.
    Pozdrawiam.
    Temat zamykam.