Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

jaki glosnik basowy do mac audio 2x50w rms,1x120rms w mostku

milejow 31 Jan 2007 22:49 1428 8
    milejow
    Level 43  
    Prosze mi doradzic,jaki dac glosnik basowy do wzmaka mac audio2x50w rms lub1x120w rms w mostku przy4omach.Jaki typ obudowy,z otworem czy zamknieta a moze tuba.Auto,w ktorym to ma grac to maly sedan(reno thalia)
    władca rusi
    Level 16  
    szukaj czegoś słabego mocowo, JL 10 to 25 cm, muł jak nic, ale coś koło 120W RMS, IT MDS-08 20 cm, szybki ale ciśnienia to on nie robi, i nie za głosny też coś koło 120W RMS, i jak sedan to BR nie zamknięta, może go usłyszysz inna sprawa to wiarygodność mocowa maca podawana przez producenta niczego silniejszego z głośników bym nie szukał,

O chłopie tylko nie tuba, karton jest dobry do kilkudniowego przechowywania na sklepowej półce niewybrednych trunków
    milejow
    Level 43  
    To juz cos wiem.Chodzi mi o podkreslenie dolnej czesci basu,nie jakies trzesienie.Przednia scena gra fajnie,drzwi wytlumione i zalozone zestawy pioneera(midbas w drzwiach i gwizdek w lusterku)
    krzysiek90210
    Level 19  
    polecam Ci Axton CAW306
    możesz kupić ten głośnik razem z obudową (wtedy nazywa się to CAB306)
    parametry:
    120W RMS
    93 dB (1W/1m)
    30cm średnicy
    to bardzo dobry głośnik (ładne brzmienie, duża skuteczność). szczerze polecam!
    milejow
    Level 43  
    Dzieki,gdzie moge dostac tego axtona i orientacyjna cena?
    krzysiek90210
    Level 19  
    dość dużo głośników firmy Axton przyjeżdża do Polski w używanych autach sprowadzanych z zachodu (trudno znaleźć używany głośnik tej firmy zakupiony jako nowy w Polsce).

CAW306 był niedawno wystawiony na Allegro i poszedł za 65zł...

Jeżeli masz więcej pieniędzy to polecam Ci JL 12W0
    crazy_88
    Level 42  
    zostala usunieta zapewne dlatego ze byl w niej link do allegro a to jest sprzeczne z regulaminem
    krzysiek90210
    Level 19  
    dzięki crazy za podpowiedź ;)
    do użytkownika milejow: poszukaj takiego głośnika na Allegro, jest szansa że znajdziesz. Te Axtony są naprawdę bardzo dobre. Miałem taki głośnik więc wiem co mówię! (teraz pożyczyłem go koledze, gra u niego pod Alpine który ma w mostku 90W).
    milejow
    Level 43  
    Dzieki wszystkim za info.Kufer pod przyszlego suba trzeba chyba troche wykleic matami,co?