Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Aiwa Laser. Aiwa NSX S222 laser KSS 213 F. Laser jest za duży.

sadamb 03 Feb 2007 16:30 3883 11
    sadamb
    Level 21  
    Witam!
    Kupiłem do Aiwy NSX S222 laser KSS 213 F niby taki orginalnie był wsadzany,ale ewidentnie nie pasuje jest za duży. Wieża nie była w żadnym serwisie także nie ma mowy, że ktoś już coś z nią robił. Może ktoś wie co tam innego mogło być wsadzone za wszelkie info dzięki. Pozdro.
    jersey69
    Level 34  
    Witam !

Było kilka wersji S222 (EZ,HR,HA,K,V, itd) ale w podstawowej używano 213F. Inne lasery stosowane do tej wieży to KSS212(210) , ale to poznać od razu po przyłączach .

pozdrawiam
    B1706
    Level 12  
    Witam!
    Przedstawiony na fotce laser to jest ten który Ci przysłano czy ten który
    był w wieży?
    Pozdrawiam!
    sadamb
    Level 21  
    Na fotce jest laser, który był w wieży
    jersey69
    Level 34  
    Moim skromnym zdaniem najlepiej wymienić całą mechanizację - kosztuje grosze i przy okazji masz nowe silniki . W serwisówce nie ma żadnej wzmianki o innych , stosowanych laserach . Nawet jeśli się okaże , że to jakiś Samsung albo inne badziewie , to i tak wątpię , aby kosztował taniej od kompletnego KSM .
    sadamb
    Level 21  
    Dzieki za zainteresowanie. Chciałem wepchac tego KSS213,spiłowałem troche ramke i nawet spasowało, ale problem dosc trywilany sie pojawił skok zabkow na tym laserze był wiekszy niz na KSS213 i nici z tego. Powiedz mi jersey69 chodzi Tobie o cała ramke metalowa z silnikami. Ostatnia sprawa czy dowolny laser spasuje czy nie. Ogladałem na starym laserze jak sciezki sie rozchodza i raczej tak samo jak na KSS213.
    Pozdro
    jersey69
    Level 34  
    Tak , chodzi dokładnie o to http://www.impelshop.com/?item=710 . Układ jest elektrycznie przystosowany do KSS213 i niezależnie od wersji (B,C,F,itd) będzie działał . Piłowanie prowadnicy to nie jest dobry pomysł - karetka nie może mieć żadnych luzów i równocześnie nie może napotykać na opory .
    sadamb
    Level 21  
    Ok wielkie dzieki za rade. Ten laserek który jest na focie to chyba KSS880 bracik cos takiego wyszukał. Ostanie pytanie sam laser KSS213 raczej bedzie pasował do tej wieży?

Dodano po 40 [sekundy]:

Ok wielkie dzieki za rade. Ten laserek który jest na focie to chyba KSS880 bracik cos takiego wyszukał. Ostanie pytanie sam laser KSS213 raczej bedzie pasował do tej wieży?
  • Helpful post
    jersey69
    Level 34  
    Nie sądzę , aby był to KSS880 - widoczna różnica obudowy cewek . Poza tym chora cena . Co do poprawnego działania 213 , to napisałem już wcześniej .
    sadamb
    Level 21  
    Dzieki wielkie za porady
    Pozdrawiam
    sadamb
    Level 21  
    Dzieki jersey69 wlasnie dostalem calego KSM213C i smiga. Po drodze mialem jeszcze laserek KSS213V ale czytal tylko dwie plyty. Do Aiwy chyba tylko KSS213C pasuja.
    To zamykam temat