Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

projektor ask a6+ impression

shakuro 03 Feb 2007 22:11 2634 4
    shakuro
    Level 11  
    Witam,
    Projektor ASK A+ impression
    problem nastepujacy:

obraz przez kabel svhs - obraz dobry, jednak na prawej krawedzi niewielki pasek pionowy koloru czerwonego (praktycznie nie przeszkadza)

obraz przez kabel VGA- na całym ekranie zauważalny cień obrazu, filmow nie da sie ogladac, tym bardziej wyświetlać prezentacji z tekstem, poza tym jak wyżej taki sam pasek czerwony ale to nie przeszkadza.

kolejna sprawa- z jednego laptopa kablem svhs wszystko gra na ekranie zero cienia, inny laptop cień już występuje, tak samo jak na kablu vga. Pasek czerwony na jednym i drugim.

Lampa - wyswiecone 600h z 2500h

Projektorów nigdy nie rozbierałem, licze że na forum znajdzie się jakiś specjalista od tego typu sprzętu, który miał doczynienia z podobnym problemem.
    dodam jeszcze iż strona tytułowa projektora- logo i model jest wyswietlana poprawnie.

pozdrawiam
    Z góry dziękuje za zainteresowanie i jakąkolwiek pomoc!

Uwaga!

dziś zauważyłem coś nowego- po włączeniu projektora- bez żadnego podpiętego sygnału logo projektora i menu rozwijane sa bez żadnego cienia, obraz taki jak ma byś natomiast dopiero po podłączeniu sygnału z kompa wskakuje z prawej strony na krawędzi mały czerwony pasek (pionowy) i cały ten cholerny cień( najbardziej widoczny na ikonach i tekście) -Ma ktoś jakiś pomysł dlaczego tak jest????
    pozdr
    jurek19644
    Level 12  
    a pszestawiałeś w menu systemy VGA a SVHS to nie tosamo

Moderated By obcy7:

Ortografia !

shakuro
    Level 11  
    automatycznie sie przestawia
    pozdr.
    Stary_Wilk
    Level 13  
    Witam. Przyczyna moze byc rozna. Najprosciej jest zaczac od przewodow polaczeniowych. Slaba jakosc przewodow sygnalowych zbiera dodatkowe "smieci" jak i wprowadza duze tlumienie przy wiekszych dlugosciach. Juz na odcinkach pow. 2m zauwazalne jes pogorszenie obrazu. Ja do swojego projektora chcac wykorzystac polaczenie component (YPrPb) > VGA zakupilem dobrej jakosci koncentryk 75Ω i sam wykonalem 2,5m kabelek sygnalowy... Jezeli w dalszym ciagu nie bedziesz mial poprawy musisz sprawdzic sygnal wychodzacy z notebooka. Najprosciej podlaczajac zewnetrzyn monitor. Pozniej dopiero zajac sie "grzebaniem" w projektorze... Nie mniej bez odpowiedniego doswiadczenia pozostawilbym to dla serwisu... Pozdrawiam.
    Kris3007
    Level 1  
    Mam do Ciebie ogromną prośbę , jestem w posiadaniu projektora ask impression A6+ jednak nie posiadam do niego opisu i okablowania , jeśli mogę prosić skopiowanie instrukcji obsługi i fachowa pomoc jakie kable są mi potrzebne do podłączenia laptopa .
    Dzisiaj stwierdziłem , że po 60 sekundach projektor wyłączył kiedy ponownie włączyłem zasilanie wyłączył się w takim samym odstępie czasu
    Czy mogę liczyć na pomoc ?