Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

VW Golf - wysokie obroty na jałowym póki się nie nagrzeje

genek24k 03 Feb 2007 22:53 3111 10
    genek24k
    Level 2  
    Witam
    Od pewnego czasu mam problem ze swoim golfem 2 tzn gdy go zapale ma 2000 obr do poki nie osiagnie temp 90 st wtedy obroty spadaja na 900-1000
    dodam ze mam golfa 1.6, na gazniku jest oznaczenie pierburg 2E mam instalacje gazowa Tak samo zachowuje sie na benzynie jak i na gazie
    Prosze poradzcie o co chodzi
    oloolo
    Level 24  
    To napewno gaźnik , ja nie mam golfa ale kumpel tak miał , chodził tak jakby na ssaniu dopiero jak sie zagrzał spadały obroty , mechanik powiedział ze nie opłacało sie robić gaznika wiec wymienił cały i jest ok
    genek24k
    Level 2  
    tak elektroniczny
    autoas
    Level 42  
    Napisz czy to jest 2E2 czy 2EE, czy masz komputer na podszybiu po stronie kierowcy?
    genek24k
    Level 2  
    nie mam komputera a na gazniku jest oznaczenie 2E
    umi
    Level 12  
    pierburg 2e to cała rodzina gażników. ale 2ee to sterowany elektronicznie 2e3 najczęsciej w silnikach 1.3 ten twój to będzie 2e2 i sprawdz podciśnienia albo regulator wolnych obrotów to taka puszka z dwoma pociśnieniami która przesuwa oś przepusnicy albo zła regulacja termostatu woskowego.pzdr.
    speedo33
    Level 12  
    sprawdz u mechanika sode lambde, może ona robic takie zbytki lub silnik krokowy od sania ( takie małe baziewie po lewej stronie gażnika)
    wozniak.j
    Level 17  
    speedo33 wrote:
    sprawdz u mechanika sode lambde, może ona robic takie zbytki lub silnik krokowy od sania ( takie małe baziewie po lewej stronie gażnika)

Kolega się chyba się jeszcze dobrze nie przebudził.
    Jaka sonda lambda???
    speedo33
    Level 12  
    do wozniak.j sonda lambda jest to czujnik mieżący zawartość tlenu w spalinach i jest montowany w kolektorze (w mk2 między silnikiem a budą), jeżeli siedzi labda to silnik nie 2E nie dotarcza odpowiedniej mieszanki :-)