Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Chłodziarka Amica AK 261 - nie wyłącza się

Arekpy 04 Feb 2007 14:09 4232 5
    Arekpy
    Level 11  
    Witam,
    proszę o pomoc w temacie jw.

lodówka chłoodzi w miare normalnie tzn. temperatura jest na tyle niska że nic się nie psuje (nie mierzyłem temp.) ale na tylnej ściance jest ok. 2 cm. lodu. po przedostatnim rozmrożeniu pracowała normalnie (włączała się i wyłączała) po jakimś czasie znó pracowała na okrągło. Ponowne rozmrozenie nie dało rezultatu, znów pracuje bez przerwy.

Wyjąłem termostat i co się okazało, że jest skorodowany !!!!

Czy to może być przyczyną usterki? jeśli tak to czy może mi ktoś podać jaki typ i model regulatora trzeba kupić (Chłodziarka Amica AK261).

Nadmieniam że sprzęt ma ok. 7 lat, na tylnej ściance nie ma żadnych wybrzuszeń, sprężarka pracuje cicho, nie słychać żadnych szumów itp. startuje bez problemu.

Pozdrawiam wszystkich i proszę o pomoc!
    User removed account
    User removed account  
    HONDAS
    User under supervision
    taki objaw wyglada mi zbyt mala ilosc czynnika chlodzacego taka ustrerka wystapila u mnie po uplywie 2 lat od konca gwarancji po napelnieniu dziala bez zarzutu do dzisiaj .Rowniez podejrzewajac termostat zostal wymieniony lecz niczego to nie zmienilo oprucz ubytku kasy w kieszeni.Gosc z serwisu uporal sie z ty w okolo 20 minut
    Arekpy
    Level 11  
    dzięki za porady,
    spróbuję wezwać fachowca.

Ile może kosztować napełnienie układu? i dlaczego ubyło tego czynnika?

Jak jest to nieszczelność to nie ma sensu napełniać układu, trzeba by go chyba wcześniej uszczelnić! wg mojej opinii to chyba od tak sobie go nie ubyło, chociaż nie jestem expertem w tej dziedzinie!

:D
    User removed account
    User removed account  
    HONDAS
    User under supervision
    ja zaplacilem 100 lub 150 pln dokladnie nie pamietam jednak taniej niz nowa a dziala ja nalezy