A wiec tak panowie, posiadam stroboskop z zestawu politechnicznego E23 na palniku IFK120. Chcialbym to podłaczyć do komputera przez port LPT albo COM. Wiem ze jest tu tego pełno i pewnie dostane bana za pytanie, ale w każdym poście jest podane jakies rozwiazanie, po czym tkos stwierdza ze lepsze i sprawdzone rozwiazanie znajduje sie... tego nie da rady odnaleźć! Dotarlem do 2 układów pierwszy z tego co wywnioskowałem zmienia częstotliwosć a drugi załączanie stroba w chwili kiedy pojawi sie bas o ile sie nie myle! Może ktoś zna ten model strobczaka i bedzie mogl mi pomoc jak to podłączyć, moze jakis schemacik, jak powinna wyglądać całość?? lepiej podać jedno rozwiązania ktore ktoś gdzieś znalazł albo sprawdził niż wertować elektrode i googlaka w poszukiwaniu dziwnych rozwiazan...
I uprzedze od razu pytania i zarzuty: tak użyłem szukaj na googlach i elektrodzie ale po 5 godzinkach mi sie odechciewa szukania!
Ogolnie to dziekuje za pomoc!
Dodano po 3 [minuty]:
p.s. bardziej mnie interesuje rozwiazanie 2 zeby stroboskop zapalal sie w chwili pojawienia sie basu!!
I uprzedze od razu pytania i zarzuty: tak użyłem szukaj na googlach i elektrodzie ale po 5 godzinkach mi sie odechciewa szukania!
Ogolnie to dziekuje za pomoc!

Dodano po 3 [minuty]:
p.s. bardziej mnie interesuje rozwiazanie 2 zeby stroboskop zapalal sie w chwili pojawienia sie basu!!