witam !
Sytuacja przedstawia sie tak - chce zamienic Celerona 2,13 na p4 2,4
Problem polega na tym ze ten procek pochodzi ze spalonego kompa
znajomy powiedzial ze na poczatku sie jego komp nie chcial starowac i musial go resetowac zeby sie podniosl bo nie dochodzil nawet do biosu
Jak na moje oko to symptom uszkodzenia procka
ktoregos dnia padl mu na dobre popalilp wszystko za wyjatkiem ramu i procka (tak stwierdzili w sklepie ze procek dziala) plyta glowna jaka sie spalila to jakis asrock a kondensatory na niej nabrzmialy jak by mialy wybuchnac
i teraz pytanie do Was drodzy forumowicze czy moge bezpiecznie wsadzic do siebie ten p4 ?
nie chce ryzykowac rozwalenie czegokolwiek w swoim kompie ze wzgledow finansowych
czy jest mozliwosc ze dzialo sie tak jak wyzej opisalem prze procesor ?
ktory zostal sprawdzony w sklepie i dziala
Dodano po 1 [minuty]:
aha dodam jeszcze ze moja plyta to asus p4v800d-x wiec obsluzyla by tego pentiuma
Sytuacja przedstawia sie tak - chce zamienic Celerona 2,13 na p4 2,4
Problem polega na tym ze ten procek pochodzi ze spalonego kompa
znajomy powiedzial ze na poczatku sie jego komp nie chcial starowac i musial go resetowac zeby sie podniosl bo nie dochodzil nawet do biosu
Jak na moje oko to symptom uszkodzenia procka
ktoregos dnia padl mu na dobre popalilp wszystko za wyjatkiem ramu i procka (tak stwierdzili w sklepie ze procek dziala) plyta glowna jaka sie spalila to jakis asrock a kondensatory na niej nabrzmialy jak by mialy wybuchnac
i teraz pytanie do Was drodzy forumowicze czy moge bezpiecznie wsadzic do siebie ten p4 ?
nie chce ryzykowac rozwalenie czegokolwiek w swoim kompie ze wzgledow finansowych
czy jest mozliwosc ze dzialo sie tak jak wyzej opisalem prze procesor ?
ktory zostal sprawdzony w sklepie i dziala
Dodano po 1 [minuty]:
aha dodam jeszcze ze moja plyta to asus p4v800d-x wiec obsluzyla by tego pentiuma