Uszkodzone lub problem z systemem. Jezeli po podlaczeniu do innego komputera rowniez wyswietla sie 0000 to znaczy, ze problem lezy po stronie przejsciowki.
Witam potrzebuję sterowniki do przejściówki!
jak podepnę do komputera pada to pisze nie rozpoznano urządzenia a podłaczylem na innym koputerze to chodzi normalnie.
USB\VID_0000&PID_0000\5&107F44A0&0&2
Pomożcie proszę!
Witam serdecznie. Proszę o pomoc mam przejściówkę idnetyfikator: usb\vid_067b&pid_2303\5&7138a9c&0&3
Proszę o podanie linka do sterownika.
Pozdrawiam.
Lucasp.
Przepraszam. System Windows xp professional, service pack 3
Dodano po 17 [minuty]:
aha jeszcze dodam kupiłem tą przejściówkę gdyż nie mam na płycie głównej portu com. Potrzebna mi jest do Phoenix w innym kompie sprawdzałem Phoenix przez połączenie com płyta główna com urządzenie oba komputery ten sam system operacyjny xp pro service pack 3 oba komputery w biosie ustawione epp/ecp dodatkowo ustawione przez user port - odpowiedz czyta. proszę o podanie sterownika do przejściówki usb na com ID: usb\vid_067b&pid_2303\5&7138a9c&0&3
pozdrawiam.
lucasp
PL-2303 USB to Serial Bridge (H, HX, X) Installshield Driver Setup Program
Installer version & Build date: 1.3.0 (2010-7-15)
Windows 98/ME Driver: v2.0.0.19
Windows 2000/XP/Server2003 (32 & 64-bit) WDM WHQL Driver: v2.0.13.130
Windows Vista/7/Server2008 (32 & 64-bit) WDF WHQL Driver: v3.3.11.152
Language Support: English (default), Chinese (Traditional), Chinese (Simplified), Japanese
For Prolific USB VID_067B&PID_2303 Only
To te same sterowniki do ktorych link jest na pierwszej stronie, czy mozesz napisac co dokladnie robisz i jaki problem wystepuje podczas instalacji?
Instalacja sterownika który podałeś przebiega bez problemowo natomiast w mena.. urządzeń wygląda to tak nawet po restarcie kompa. a mój zamiar to konfiguracja phoenixa jak mówiłem wcześniej podłączyłem phoenixa do innego kompa za pomocą kabla com / com i było ok czytał kartę cyfry natomiast w moim prywatnym PC nie mam wejścia com na pycie głównej i dokupiłem przejściówkę z która notabene są teraz kłopoty.
Dodano po 7 [minuty]:
aha jeszcze jedno facet który mi to sprzedał przysłał ze sterownikami SR 9600 które nie działają. Napisałem do niego i głucho i cicho może sam zaskoczony.
Jezeli 10 to:
Q Why do I get an Error Code 10 (Yellow Exclamation Mark) after I installed the latest driver?
A If you are getting an Error Code 10 with a yellow exclamation mark in Device Manager after installing the latest Prolific PL-2303 driver, please contact the cable maker of your product for Prolific chip validity and support.
Prolific strongly recommend to only purchase USB-to-Serial cables from company-branded products providing technical support. It is not advisable to buy from unknown cable makers (no-brand cables) made in China. Prolific does not manufacturer any end-product cables and will not provide direct support to end-users.
Takie sa efekty kupowania badziewnych bezfirmowych produktow.
lucapio: pod Windows XP tej nie udało mi się uruchomić. Pod W7 natomiast możesz spróbować z driverami do Manhattana - działa z większością tych która zakupiłem. 2 nie sprawdzilem (m.in. tego zielonego).
DO
USB\VID_067B&PID_2303&REV_0300
WIN 7 64 BIT HOM PREMIUM
sterowniki znalazlem na stronie www.4world.pl
ale te z napisem win 7 nie zadzialaly
dopiero pod viste dzialaja
Homik
Witam. Przed tygodniem zmienilem komputer, nowa plyta glowna nie ma portu COM. Ogladam Cyfre+, korzystajac z programatora Phoenix, a raczej ogladalem, bo nie wiem, jak sie teraz przestawic. Kupilem kabel RS232->USB. Sterownik zainstalowalem.
Weszłem w Start/PanelSterowania/System/Sprzęt/MenedżerUrządzeń dalej Porty(COM i LPT), USB-serial ustawiony był na COM13, to kliknąłem prawym klawiszem myszy na właściwości: następnie zakładkę Ustawienie portów i klawisz Zaawansowane. W rozwijanej liście COM numer portu wybrałem COM2 i OK. Ten sam numer portu komunikacyjnego ustawiłem na ProguDVB (wtyczka jakiej uzywam to Acamd), niestety uprawnień nie przesyla (nie widzi karty).
Co zrobić, żeby ruszyło ?
ID przejsciowki: USB\VID_1A86&PID_7523\6&2399D953&0&4
Witam,
A ja mam taki problem: zainstalowałem sterowniki do Prolific PL2303 pod Windows7 32bit. Do przejsciówki mam podłączoną drukarkę fiskalną Posnet Thermal. Sterowniki mam z Win Vista. W panelu sterowania jest wszystko OK. Urządzenie działa poprawnie wg. panelu sterowania. Jednak jak próbuje zrobic jaki paragon albo raport to wyskakuje komunikat "Bład podczas otwierania portu". Kto pomoże?
Hejka hej...
Po przeczytaniu wszystkich postów zaczynam popadać w defetyzm! Bo ja chyba jakiś nienormalny jestem, bo u mnie wszystko działa i żadnego problemu z sterownikami, czy to XP, Viśta, Vin7...!?
No, ale dość dowcipów...
W sumie to działa... prawie wszystko. Poszalałem, zastawiłem dom i kupiłem: Konwerter USB - COM LUX Manhattan. Dokładnie coś takiego: Link - prolific. Z sterami zero problemów w dowolnym systemie. Przeznaczeniem tego wynalazku jest komunikacja z ploterem MUTOH SC650, a w szczególe odczyt pomiaru medium. W zasadzie tylko tego mi brakuje, ponieważ sprzęcik bez problemu hula po LPT-ku, ale dociekliwy jestem i maniakalnie dążę do rozwiązywania problemów natury informatycznej... Jako że Einsteinem kabelkologii nie jestem, po trzech dniach męczenia jeża, przy niemałej pomocy ELEKYRODY, doszedłem do konkluzji, że całe to ustrojstwo trza połączyć przez nul modem. I... działa!!! Ma pełne sterowanie ploterem z poziomu softu w lapku, łącznie z repozycją położenia noża z pomocą myszki. Niestety, główne założenie nie zostało spełnione. Mianowicie, przy próbie odczytu pomiaru medium z plotera, otrzymuję permanentnie złowróżbny komunikat "ploter not responding" Czy ktoś z tutejszych GURU, ma jakiegoś pomysła na rozwiązanie tego palącego problemu życiowego!? Zanim zainwestuję kolejną stówkę w Link, chcę miec pewność, że wyczerpałem wszelkie możliwości... Dzięki z góry za wszelkie wskazówki.
Urzadzenia poszukujesz? Z tym Ci raczej nie pomozemy. Jezeli chodzi Ci o sterowniki to rowniez nie ma w czym pomagac skoro nie podales jaki masz system, a same sterowniki sa na pierwszej stronie tego watku:
https://www.elektroda.pl/rtvforum/viewtopic.php?p=5147235#5147235
Chodziło mi o system WinXP naturalnie. Sterowniki zadziałały, ale pojawił się kolejny problem polegający na tym iż używam go do programowania centrali alarmowej.
nie bardzo chce się z nią łączyć a w niektórych momentach kończy się niebieskim ekranem i restartem komputera z informacją o błędzie dotyczącym sterownika od przejściówki. :]