Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

chcialbym zalozyc glosniki ze zwrotnicami, przeciagnac kable

maciekstlouis 08 Feb 2007 15:07 939 1
    maciekstlouis
    Level 11  
    Chce założyć na przód do Daewoo Matiz system Hertz Dsk na wytłumione drzwi mata bitumiczną. chce rowniez przeciagnac nowe okablowanie poniewaz stare fabryczne jest do bani.
    nie znam sie na tym w ogole i nie wiem co mam robic :D

jesli ktos by mial jakies zchematy jak zakladac glosniki ze zwrotnicami i jak przeciagnac nowe kable to bedzie barrrdzoo wdzieczny i nie bede wiedzial jak sie odplacic :)

pozdro maciek
    jareki007
    Level 17  
    Użyj opcji szukaj, było tego na forum bardzo dużo. Tu masz coś o wygłuszaniu: www.powe.pl w dziale montaże. Nie wiem jaką średnicę głośnika chcesz wsadzić ale jak coś to zastosuj dystanse z mdf-u. A co do prowadzenia kabli to musisz się dogrzebać do miejsca, gdzie wchodzą kable z drzwi do wnętrza, jesli idą same kable to przeciągasz nowe przez osłonkę, jak masz jakieś złącze to możesz puścić obok jeśli jest miejsce a jak nie ma to można wykorzystać piny z instalacji fabrycznej. Puszczasz kable pod tapicerką do radia, w każdym aucie jest inaczej, czasem nic nie trzeba demontować, czasem nie ma innego wyjścia. Wpinasz kable do radia (pamiętaj o zachowaniu biegunów) i ma grać. A co do zwrotnic to zwykle jest na nich napisane co gdzie nalezy połączyć pozdrawiam