Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

TV sharp 70cs-03s - nie odpala.

09 Lut 2007 16:03 929 5
  • Poziom 10  
    Witam. TV po włączeniu nie odpala, cały czas świeci się tylko dioda gotowości. Co i gdzie mam najpierw sprawdzić? Proszę o pomoc.
  • Poziom 36  
    Witam .

    Najpierw zimne luty i przerwy , szczególnie koło tranzystora linii jego sterowaniu i trafopowielacza .

    Podać napięcia wychodzące z przetwornicy .
  • Poziom 10  
    Witam. Płyta przelutowana. sprawdziłem transformator T700;
    nóżki:
    1 około 0,2mV
    2 około 0,2mV
    3 około 11mV
    4 wacha się między 499-518 V
    5 wacha się między 0 - 0,1mV
    6 wacha się między 0 - 0,1mV
    7 -7,5mV
    8 wacha się między 0 - 0,1mV

    Na mierniku mam zakres do 1KV
    11 tu pojawia mi sie raz 1 a raz 799 (przypuszczam ze to przez przekroczenie zakresu pomiarowego.)
    12 i 13 ten sam efekt ale inne wartości.
    14 i 15 0V
    16 wacha się między 690-700V
    17 wacha się między 17-18 V

    Czyżby to była wina T700?
    Jak sprawdzić czy to napewno T700?
    Moderowany przez obcy7:

    Przeniosłem z TV.

  • Poziom 10  
    witam, mam podobny problem,


    po przepieciu na slupie energetycznym
    telewizor wydaje szum - takie trzaski, pisk,
    ( mam przeciążoną przetwornica )

    tranzystor wysokiego napiecia : BUH 1015

    z gory dzieki za porady
  • Poziom 43  
    Ale co z tym tranzystorem-sprawny? Mierzyłeś go na mierniku? Podpinałeś zamiast niego żarówkę?