Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

pytanie odnośnie kierunków w Lincolnie........

mario1982 12 Feb 2007 18:00 1527 4
    mario1982
    Level 16  
    Witam?jedyna rada w kolegach z elektrody jest a problem mianowićie polega na tym że jest to Lincoln town car i jak wiadomo z tyłu kierunki sa czerwone z zabudową mechaniczną niemam problemu poniewasz mam koncepcje ale pytanie odnośnie strony elektrycznej,jak wiadomo w tym autku jest tak iż postój świeći normalnie włączając kierunkowskaz świeci drugie włukno żaróweczki a naciskająs stop pojawia śię w drugiej lampie a kiedy kierunek sie wyłącza na naciśniiętym stopie praca przerywana śię wyłącza i pojawiają śię oba stopy mam pytanie może ktoś już takie coś przerabiał?w lampach niema ścianek grodziowych są dwie żarówki dwu włuknowe które obejmuja światło postoju stopu i kierunku chciał bym uniknąć przeciąganie przewodów przez całe auto bo jak wiadomo ma on prawie 9m i chyba niejest to najlepsze rozwiązanie?prosze o jakieś fachowe rady......pozdrawiam:cry:
    szymtro
    Level 30  
    Niech mnie ktoś poprawi ale chyba nie ma takiej opcji.
    O tym decyduje przełącznik kierunkowskazów - ma on dodatkowe styki które określają czy na tylne lampy będzie podawany sygnał z za wyłącznika stop czy z przerywacza kierunkowskazów.
    = nie ma wyjścia - musisz pociągnąć kolejne dwa kable do tyłu. (to jest auto stricte amerykańskie i tak sobie wymyślili konstruktorzy)
    milejow
    Level 43  
    Tak jest,musisz rozdzielic obwod stopu od obw.kierunkow.Robisz dodatkowy obwod stopu ciagnac go od wlacznika stopu na pedale hamulca(przecinasz go za wl.stop i ciagniesz do tylu,wtedy omijasz caly bajzel z kierunkami)
    mario1982
    Level 16  
    ok dzięki za odpowiedzi też tak myslałem że bede musiał ciągnąć osobne obwody,jak zagłębie się bardziej w instalacje to opisze jak to wygląda myślałem że wykorzystam oryginalne przewody bo na lewej lampie są podwójne a na prawej pojedyńcze domyślam śię że leci wiązka standardowo lewą strona bo na to wygląda?jeżeli zajdzie potrzeba przeciągne przewody,lecz gdyby ktoś wiedział gdzie jest to urządzonko które zmiania ten stop z tym kierunkiem bo wolał bym przy nim obejśc to a nieżeli przewody ciągnąć?ze stopem to nieproblem da śię zmostkowac prawą lampe z lewą wten czas bedą świeciły obie a kierunki bym obszedł przy tym urzadzonku żeby była zachowana prawa i lewa strona a wykorzystał bym przewody które już są w wiązce jeżeli ktoś by wiedział gdzie moge znaleść orientacyjnie gdzie to urządzonko jest bede wdzięczny ?narażie dziękuje za odpowiedzi jak przejde do elekrtycznej strony zobacze jakie płapki to amerykańce zastosowali?a jednym słowem fakt instalacja jest tam jak w dobrej ciężarówce pozdrawiam dziękuje.........