Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Proszę, dodaj wyjątek dla www.elektroda.pl do Adblock.
Dzięki temu, że oglądasz reklamy, wspierasz portal i użytkowników.

BRASS Graphics Resizer 1.0

14 Lut 2007 13:30 1364 7
  • Poziom 15  
    Witam.

    Przedstawiam program do masowej zmiany rozdzielczości plików graficznych. Jest to aplikacja mojego autorstwa całkowicie darmowa do wszelkich zastosowań. Program stworzony został w C# wiec wymaga .NET Framework 2.0. Mam świadomość ze już istenieją tego typu aplikacje niemniej jednak myślę ze i ten sie spodoba. Zapraszam do testowania. Jest to pierwsza wersja i proszę o zgłaszanie błędów i ewentualnie nowych przydatnych funkcji.

    Program można pobrać z witryny:
    http://brass2000.ovh.org/

    pozdrawiam
    brass
  • Poziom 26  
    Nie no BRASS dobra robota dzisiaj wypróbowałem zmienić rozmiar paru foteki okazało się że program jest super i łątwy w obsłudze . Długo uczyłeś się programować ? Przydałaby się funkcja zmienienia rozdzielczości w oryginalnym stosunku gdyż często zdjęcia nie w standardowych rozdzielczościach.
  • Poziom 15  
    Programuje tak od pierwszej klasy technikum. Dziś jestem studentem II roku informatyki Politechniki Poznańskiej.

    Zmiana w oryginalnych proporcjach oczywiście jest dostępna. Wybieramy ją w % lub w jednym z pól określających rozmiar w pikselach (to drugie poszarzałe oblicza się samo). Jeżeli chcemy dowolne rozmiary zaznaczamy opcje no i mamy do wyboru dowalony rozmiar.

    pozdrawiam
  • Poziom 26  
    A to jest język C++ ?? Jeśli tak to w jakim kompilatorze piszesz ? chyba tak to się nazywa. Ja chcę zacząć się uczyć.
  • Poziom 15  
    W zasadzie na pewnym poziomie zaawansowania język programowania czy środowisko nie ma znaczenia. Pisze się w tym co jest pod ręką.

    Program napisałem w C#, NIE jest to C++ (choć składnia podobna).
    Ściągnij sobie Visual Studio Express (jest za darmo).
    http://msdn.microsoft.com/vstudio/express/

    Do czystego C/C++ polecam Dev C++.
    http://www.bloodshed.net/devcpp.html


    Warto tez pouczyć się Borland Builder C++ czy Delphi, oba środowiska dostępne są za darmo w wersji Personal.

    kurs C
    http://home.agh.edu.pl/~chwastek/lectures/C/spis.html

    kurs C#
    http://www.centrumxp.pl/dotNet/20,1,kategoria,Kurs_C.aspx

    generalnie wszystko jest w internecie. Jeżeli nigdy nie programowałeś to proponuje zacząć od C/C++. Potem łatwo wskoczysz w C#.

    Programować nauczysz się tylko w jeden sposób - programując. Przeczytanie kursu czy książki to nic, najważniejsza jest praktyka !!!.

    powodzenia
    w razie czego służę pomocą
  • Poziom 26  
    Dzięki postaram się zacząć od jutra. :D
  • Poziom 43  
    :arrow: BRASS
    W programie popraw we wszystkich miejscach tylko literówkę "Graphisc" - chyba że tak ma być :) Jednak w temacie postu jest poprawnie.
    No i wypadałoby jednak dać pomimo prostoty programu polski interfejs (lub do wyboru).
    Do spakowanej Kostki dorzuć biblioteki vcl60.bpl i rtl60.bpl bo nie wszyscy je mają.
  • Poziom 19  
    - Graphisc!! - literówka
    - tylko jeden algorytm zmiejszania :/
    - tylko jeden język interfejsu
    - długo tego chyba nie robiłeś :)

    ale liczą się dobre chęci

    a dla zainteresowanych proponuję wypróbować tą aplikację
    S-Spline Pro

    posiada bardzo dobry algorytm powiększania zdjęć (do tej pory lepszy widziałem tylko w filmach)