Witam
Może ktoś mi pomoże jak mam podłączyć taki automat
http://moto.allegro.pl/item187839576_automatyczny_wlacznik_swiatel_sygnalizacja_led.html
w samochodzie Kia Pride
Światła w Kia zapalają się z przełącznika pod kierownicą niezależnie od stacyjki.
Niby podłączyłem ten automat z allegro ale nie do końca działa z tego powodu,że mocno grzeją sie diody na kablu co podłącza się postojówki(w tym automacie obwód postojówek jest oddzielony diodami 3 A od obwodu mijania).
w Kia mam 5 kabli dwie kostki >Na jednej kostce na dwóch kablach dochodzi zasilanie do wyłącznika zespolonego pod kierownicą+(niezależne od stacyjki)
Na drugiej kostce na pozostałych kablach od wyłącznika przy kierownicy wygląda to następująco
1 zasilanie postojówek po przekręceniu wyłącznika w pierwszą pozycję
2.po przekręceniu włącznika na światła mijania pojawia się plus+ na kablu od mijania i jeszcze +na tym trzecim
3.po zmianie świateł na drogowe ginie + na mijaniach i pojawia się + na drogowych i w dalszym ciągu +jest na tym trzecim,
czyli ten trzeci rozdziela + na mijania i drogowe(tak myślę).
Jak mam to wszystko podłączyć aby ten automat z allegro działał i te diody w tym automacie się nie grzały.
Czy mam dołożyć jeszcze jakiś przekaznik i jak tak to proszę powiedzieć gdzie go mam wpiąć i jak podłączyć,pod które piny.
Podpinałem się tym wyłącznikiem z allegro pod kable przy kierownicy ,a może zle to robiłem,może trzeba szukać przekaznika świateł w Kia i tam się podpiąć.
Proszę pomóżcie mi ,bo często zostawiam samochód na światłach >poprostu zapominam je wyłączyć.
A może jakoś zmostkować aby się zapalały i gasły po ze stacyjki.