Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

BearPaw 2448TA Plus problem

666Karol666 19 Feb 2007 13:16 2236 4
phoenixcontact
    666Karol666
    Level 11  
    Witam. Jestem szczęśliwym posiadaczem skanera firmy Mustek model BearPaw 2448TA Plus. Problem polega na tym, że po zainstalowaniu sterowników i podłączeniu skanera wyświetla się komunikat "Urządzenie USB ma awarię" albo "Urządzenie nieznane", a jeżeli przy instalacji nowego sprzętu w dymku przy tray`u pokaże się model skanera to komputer się restartuje.
    Pozdrawiam 666Karol666
  • phoenixcontact
  • Helpful post
    quattro87
    Level 18  
    a używałeś juz kiedyś tego skanera ?? on jest nowy ?? Mogą być dwie opcje : masz jakieś dziurawe sterowniki i lepiej ściągni jakieś nowsze, albo jeżeli sprzęt jest nowy to bardzo możliwe że ma jakąś mechaniczną blokadę którą musisz usunąć aby mechanizm mógł ruszyć. Firmy drukarek i skanerów często to zakładają żeby dać klientowi dowód że użytkownik jako pierwszy może "rozdziewiczyć" sprzęt :D
  • phoenixcontact
    666Karol666
    Level 11  
    Hehe ciekawe :P Skanera używałem jakieś pół roku temu i działał poprawnie. A jak to ze skanerem wiadomo nie używa się go 10 razy dziennie więc leżał na szafce przez kilka miesięcy. Zaraz jak go kupiłem to działał bez zarzutu. Wygląda na to, że będę musiał poszukać sterowników :/ :/ . Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam 666Karol666
    kustoj
    Level 12  
    Witam,
    dolaczam sie do rozpaczliwego wolania o pomoc:)
    Mam ten sam model skanera i podobne objawy.
    Byl uzywany dosc czesto i dzialal dobrze. Pewnego dnia po prostu przestal dzialac. Przeinstalowalem sterowniki, sprawdzalem na inncyh komputerach i wszedzie to samo. Windows wyswietla co jakis czas komunikat ze urzadzenie nieznane, albo ze urzadzenie ma awarie - ale nie zawsze. Czasem jak skaner jest widziany przez Windowsa sam program do skanowania wyjswietla komunikat ze urzadzenie jest niepodlaczone. Zasilacz dziala poprawnie (sprawdzalem). Z przewodem usb tez wszystko w porzadku.
    Podejrzewam, ze cos jest nie tak z elektronika...
    Co wy na to?
    Pozdrawiam,
    Kustoj
    666Karol666
    Level 11  
    Trzeba było jeszcze raz przeinstalować sterowniki a po zmianie windowsa na nowego (zwykły reinstall) śmiga bez problemu. Dzięki za zainteresowanie. Pozdrawiam. 666Karol666