Jaka długość dopuszczalna kabla może być w sieci LAN ?
1. skrętka
2. koncentryk
1. skrętka
2. koncentryk
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamLeap napisał:A jakie ma znaczenie zarobienie koncowek ??
Przecierz tam sa przeploty i musza byc odpowiednio podlaczone przewody rx tx i odpowiedni przeplot miedzy rx tx i jeszcze piedzy nimi tez jest przeplot czy jakos tak.
Jak wyglada to dla 10MB a jak 100MB dla huba-karta a jak dla karta-karta ??
Bo wiem z praktyki ze jak sie zarobi byle jak kolory podejda to potem przy 50 metrach jest juz problem .
Co wy na to ??
pysiu napisał:Krzysi0 napisał:FTP to jest rodzaj skrętki CAT5 ekranowanej.
kolego nie myl pojęć ftp jest to nazwa protukułu numer 21 a skretka ekranowana nazywasie STP a nie ekranowana UTP
Leap napisał:Miałem przypadek że na 10m nie chciało działać bo jakiś menel źle kable zacisnął i na 100Mbit nie działało.Bo wiem z praktyki ze jak sie zarobi byle jak kolory podejda to potem przy 50 metrach jest juz problem .
pysiu napisał:FTP w określeniach kabla to Foiled Twisted Pair. Coś pomiędzy UTP a STP. UTP nie ma wogóle okranu. STP ma ekran z linki miedzianej (oplot) a FTP ma przewody owinięte folią aluminiową.Krzysi0 napisał:FTP to jest rodzaj skrętki CAT5 ekranowanej.
kolego nie myl pojęć ftp jest to nazwa protukułu numer 21 a skretka ekranowana nazywasie STP a nie ekranowana UTP
pysiu napisał:ftp jest to nazwa protukułu numer 21 ......
kazik70 napisał:. Ściągnijcie ten plik, zamieszczony
tam schemat pozwala podłanczać ludzi na kilka kilometrów.[/url]