Uszkodzony blok wysokiego napięcia a najczęściej tranzystor ( "HOT"ten na radiatorze) ma przebicie.A cyka zasilacz,włącza się ,widzi zwarcie i się wyłącza.I tak cyklicznie.
Według mnie to masz uszkodzony tranzystor końcowy odchylania musisz wstawić orginalny bo monitory pracują na innej częstotliwości odchylania.
Wstawiany tranzystor musi mieć odpowiedni prąd aby nie grzał się i działał dobrze. Na samym końcu wymienił bym HR
Podaję dokładniejsze objawy.Po włączeniu świeci się dioda stuka raz przekażnik (słychać i widać że to przekażnik) ekran cały czas ciemny dioda świeci.Czy to napewno tranzystor wysokiego?
Działanie tego przekaźnika jest prawidłowe bo działa zabezpieczenie a dioda świeci bo monitor przełącza się na czuwanie.
Jak na pewno masz końcowy tranzystor odchylania dobry to sprawdź HR czy nie ma zwarcia międzyzwojowego przy zwarciu będzie taki objaw w monitorach najczęściej to jest do wymiany.
Witam 2 dni temu miałem takie same objawy tylko że na innym modelu .Okazało sie że padł t.wysokiego napięcia który jest zaraz po powielaczu u mnie to był 2n6520 .może popatrz w tej okolicy.powodzenia